Le Tour 2013: iPhone-app voor de Tour de France

Le Tour 2013 is een prima Tour de France-app voor iPhone met informatie over spelers, standen, etappes en een agendafunctie.

Le Tour 2013 iPhoneHet moet zo langzamerhand al kriebelen als de trui van Mart Smeets. Zaterdag begint de Tour de France, de ronde van Frankrijk, hét wielertoernooi van het jaar. De tijd dat er bakken applicaties uitkomen over een sportevenement van zo’n allure, lijkt echter voorbij. Daarom beschrijven we de applicatie die het publiek voor zich lijkt te winnen voor de Tour de France. Le Tour 2013 van het Nederlandse Banana Apps is gereed voor de aankomende tour, met teams, renners, standen en de etappes.

Het meest verzorgde onderdeel van Le Tour 2013 is het eerste tabblad, waarin je de teams onder elkaar ziet staan. Elk team geeft je toegang tot de renners, en daarvan zie je de profielfoto, posities in de verschillende klassementen, land van afkomst en geboortedatum. Nieuw is dat je nu ook de gemiddelde snelheid van een renner ziet. In een balk onder de profielfoto roep je de prestaties van een renner op vorige rondes van Frankrijk op, en zie je de uitslagen per etappe. Binnen een team kan je nu ook zoeken met een zoekbalk. Dat is aardig, maar die zoekbalk voor renners had natuurlijk in het overkoepelende teammenu moeten staan.

Het tabblad Standen toont klassementen per etappe en de algemene klassementen voor de verschillende truien – en daarin is de zoekbalk op renners wel keurig vertegenwoordigd. Voor het volgen van een etappe, moet je in het centrale tabblad zijn. Als een tweede scherm bij de televisie-uitzending, zie je daar het verloop van de etappe, eigenschappen van de sprint en laatste kilometer en de route op de kaart.

Le Tour 2013 spelers informatie iPhone Le Tour 2013 renners ranglijsten

Het tabblad Schema’s is een aparte vermelding waard. Daarmee zet je de tourdata in je agenda, en je bent daarbij niet verplicht alle etappes in je iPhone-agenda te zetten. Le Tour 2013 maakt het ook mogelijk alleen vlakke etappes, medium bergetappes en zware bergetappes in je agenda te zetten. Een onderscheid op tijdritten ontbreekt helaas, maar daar tegenover staat dat je niet bijbetaalt voor de agendafunctie.

Downloaden: Le Tour 2013 (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Andere Tour de France-apps

Le Tour 2013 is niet de enige applicatie voor de aanstaande wielerronde van Frankrijk. Hier zijn nog vier applicaties die je aandacht waard zijn:

  • NOS (gratis, universeel, iOS 5.0+) – Vaste prik: de NOS zendt alle grote sportevenementen live uit.
  • AD.nl Mobile (gratis, iPhone, iOS 4.3+) – Algemeen Dagblad, de krant met de voornaamste sportsectie, heeft haar app zelfs speciaal bijgewerkt voor verslag van de Tour de France.
  • Scorito Wielermanager (gratis, iPhone, iOS 5.0+) – Voorspel uitslagen tegen vrienden en volg de Tour live.
  • Tour de France 2013 – The Official Game (€3,59, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5th gen, iOS 4.3+) – Win zelf de Tour de France met dit spel waarin je een team begeleidt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2013, 13:23
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen tour de france, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.