Deko: prachtige wallpapers maken met gratis iPhone-app

Deko is een wallpaper-app op iPhone met prachtige achtergronden die willekeurig worden gegenereerd. Jij bepaalt hoever 'n patroon verandert.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Deko gratis wallpaper-app iPhoneDeko is een nieuwe, gratis iPhone-app die je verzekert van een unieke wallpaper op je iPhone of iPod touch. De applicatie tovert constant nieuwe, willekeurige patronen uit de hoge hoed. Maar niet zonder invloed van jouw kant: jij bepaalt in hoeverre het patroon dat je ziet van invloed is op het volgende patroon. Dat doe je simpelweg door van rechts naar links te vegen. Hoe verder je veegt, hoe rigoureuzer het patroon wordt aangepast. Patronen die je bevallen, kan je opslaan in de gallerij in de app en natuurlijk op je iPhone of iPod touch.

We hebben hem even gebruikt en het lijkt erop dat Deko een beknopt arsenaal patronen heeft, waar steeds nieuwe variaties op worden bedacht. Er zijn patronen met cirkels, afgebroken cirkels, driehoeken, rechthoeken, neutrale overgangen of alles door elkaar. De slider die je vanaf rechts in beeld trekt, bepaalt in hoeverre het patroon wordt vernieuwd. Trek hem een heel klein beetje, en je ziet een kleine variatie op het patroon dat je al had. Hoe verder je hem naar links trekt, hoe hoger het cijfer op de veegpagina. Bij 1 verandert er iets, bij 2 meer, bij 3 in ieder geval de vormfactor en 4 gooit alles door elkaar. Wil je helemaal opnieuw beginnen, dan trek je de pagina helemaal naar links.

Heb je een mooi patroon te pakken, dan is het zaak hem meteen op te slaan. Je kan hem direct toevoegen aan de gallerij binnen de app, maar de kans is groot dat het bewaarde patroon er dan toch weer net anders uitziet dan toen je het opsloeg. Een tik in beeld volstaat: dan komen de knoppen Save to Gallery, Gallery en Share in beeld.

Deko pagina vegen volgende achtergrond Deko gallerij

Met de Share-functie kan je een afbeelding kopiëren en opslaan in je fotoalbum. Daar zit het verdienmodel van Deko. Je slaat standaard in een resolutie op waarbij je enige ruis ziet als je dichtbij kijkt. Na een in-app aankoop van eenmalig €1,79 is de resolutie beduidend hoger. Een screenshot maken van een achtergrond omzeilt de aankoop niet: dan heb je het Deko-logo onderin beeld staan.

Deko is een fraaie app die fraaie achtergronden kan opleveren voor je iPhone. Nu maar hopen dat de applicatie door zijn prijskaartje niet zo populair wordt, anders hebben anderen zo tóch weer een achtergrond die wel heel erg op de jouwe lijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2014, 23:42
Categorie Amusement
Onderwerpen achtergronden, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.