Kuvva: Nederlandse app met stijlvolle achtergronden voor je iPhone

Kuvva is een prachtige wallpaper-app voor de iPhone en iPod touch van Nederlandse komaf, vol met werk van internationale kunstenaars en designers. De applicatie geeft een pushbericht bij een nieuwe collectie achtergronden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Kuvva wallpapers achtergronden iPhone iPod touchDe wallpaper-app Kuvva is vandaag uitgekomen op de iPhone en iPod touch. De applicatie gooit je nu eens niet dood met dezelfde achtergronden met hartjes, chromen Apple-logo’s en Lamborghini’s die je in elke wallpaper-app ziet, maar biedt een collectie stijlvolle en bijzondere achtergronden van ontwerpers en designstudio’s van over de hele wereld. De toepassing maakt vanaf het begin dit jaar al furore op de Mac en komt van de hand van Present Plus, een team van de Nederlandse ontwikkelaar achter WeTransfer.

Eigenaar @Nalden was er vanochtend als de kippen bij om de livegang van de Kuvva-app met een tweet bekend te maken. Zijn Present Plus-team werkt al een tijdje aan de applicatie die in tegenstelling tot de variant op de Mac, niét gratis is te downloaden. Wie trouwens een toepassing verwacht die ervoor zorgt dat je elke dag automatisch een andere achtergrond krijgt, komt bedrogen uit: dat is niet mogelijk op de iPhone. De Kuvva iPhone-app is ‘gewoon’ een galerij waarin je kan kiezen uit stijlvolle achtergronden, om die op het beginscherm of het toegangsscherm van je telefoon of iPod touch te zetten.

Zoals bij wel meer wallpaper-apps, kan je de achtergronden in drie secties bekijken. Met een menu aan de linkerkant heb je snel toegang tot door de maker uitgelichte achtergronden, populaire achtergronden en kan je zoeken in het assortiment. Met een menuknop eronder kan je inloggen in de app met je Kuvva-account. Zo kan je wallpapers opslaan als favoriet en kan je ze terugzien op de Mac (en binnenkort ook Windows). Door de achtergronden scrollen kost geen moeite en gaat via het thumbnail-overzicht, maar ook via vegen tussen achtergronden. Met een zwevende balk onderin kan je wallpapers toevoegen aan favorieten, delen via Facebook, Twitter of een bericht. Je kan ook een preview bekijken, hem downloaden en de balk weghalen om hem in volledig scherm te zien. Een tik op het scherm helpt daarbij nog verder.

Kuvva werk van designer Kuvva voorbeeld achtergrond

Het is de kwaliteit van de achtergronden waarmee Kuvva zijn geld waarmaakt. Ze hebben geweldige composities, laten bijzondere dingen zien en: ze zijn vaak vrij rustig. Daardoor kan je ze ook makkelijk op het toegangsscherm zetten, zonder dat je pagina’s vol app-pictogrammen meteen rommelig ogen. Kuvva is niet zozeer een applicatie om eens in de zoveel tijd op te starten omdat je zat bent van je huidige achtergrond, maar een app die je start omdat je nog eens wil neuzen in het aanbod. En dat weet Kuvva: je ontvangt naar wens pushmeldingen als er een nieuwe featured-collectie van een artiest klaarstaat.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.