Microsoft Lync vanaf december op de iPhone als zakelijke berichtendienst

Microsoft Lync is vanaf december op de iPhone te gebruiken. Dat heeft Microsoft aangekondigd. Lync is de opvolger van Microsoft Office Communicator en gericht op bedrijven. Je kunt ermee samenwerken, bestanden en apps delen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

microsoft-lync-logoDe iPhone is al uitgegroeid tot een populaire zakelijke telefoon, maar de volgende maand wordt de iPhone nog aantrekkelijker voor bedrijven die Microsoft-technologie gebruiken. Microsoft Lync, voorheen bekend als Microsoft Office Communicator, is straks ook beschikbaar op de iPhone. Ook op Android, Windows Phone 7 en BlackBerry zal de instant messaging-dienst verschijnen.

Met Microsoft Lync kun je berichten sturen, spraakberichten uitwisselen, video over IP gebruiken (vergelijkbaar met Facetime), videoconferenties voeren, samenwerken en bestanden delen. Er is volledige integratie met Microsoft Office en alles gebeurt via een beveiligde verbinding met een lokale Microsoft Lync-server.

Op de desktop kunnen Mac- en Windows-gebruikers al beschikken over Microsoft Lync. Een lokale server zorgt voor de communicatie en ondersteunt SIP, TLS en SRTP voor het beveiligd uitwisselen van media. Met Lync kun je ook samenwerken via PowerPoint en Whiteboard, je kunt je bureaublad delen en zelfs Windows-applicaties delen. Berichten sturen naar andere instant messagingdiensten zoals Yahoo, AIM en MSN kan ook. Vanaf volgende maand kun je dat ook op de iPhone en iPad doen, waarbij je kunt communiceren met collega’s op bijna alle andere mobiele platformen. Alleen voor Symbian is niets aangekondigd. Het nieuws werd aangekondigd door Microsoft Australië. Microsoft Lync werd in december 2010 aangekondigd. Meer info vind je op de productpagina van Lync.

microsoft lync

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2011, 17:44
Categorie Zakelijk
Onderwerpen instant messaging, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.