PhotoPen: vrij tekenen op iPhone-foto’s

PhotoPen is een app waarmee je op foto's kunt tekenen, maar alleen met een rode pen. Een watermerk met tekst en datum is ook mogelijk. PhotoPen is gratis en handig om bijvoorbeeld routes te tekenen.

photopenPhotoPen is een nieuwe app waarmee je op afbeeldingen kunt tekenen. Dat is reuze handig als je bijvoorbeeld een route wilt tekenen of op een foto iets wilt benadrukken. De gratis app gebruikt foto’s uit je camerarol of geeft je de mogelijkheid om een nieuwe foto te maken, om te voorzien met cirkels, vierkanten, vrij getekende vormen of een soort watermerk met datum en omschrijving. Het is alleen mogelijk om met een rood gekleurde pen te tekenen. De ontwikkelaar heeft daarbij een wat flauwe truc bedacht: in de iTunes-omschrijving staat dat als je meer penkleuren wilt, je een 5-sterrenreview in de App Store achter moet laten. Maar zo perfect is de app nu ook weer niet…

De app heeft bijvoorbeeld moeite met foto’s’ in liggende weergave (landscape). Ook ontbreekt een knop om alle annotaties in één keer te wissen. Het watermerk-blokje kun je ook niet aanpassen aan je wensen of verplaatsen naar een andere locatie. Maar misschien moeten we niet teveel verwachten van een gratis app. Eenmaal gemaakte foto’s kun je meteen delen via e-mail of Twitter.

Downloaden: PhotoPen (gratis)

route photopen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2011, 15:13
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.