Microsoft brengt Outlook-app uit op iPhone en iPad: OWA

OWA for iPhone en iPad is de naam van Microsoft Outlook (Hotmail) voor iOS. Helaas zijn de apps alleen te gebruiken met Office 365-abonnement.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Microsoft Outlook OWA for iPhone iPadMicrosoft heeft twee aparte applicaties uitgebracht voor Outlook-mailadressen op de iPhone en iPad. OWA is de naam die de Outlook-app voor beide platformen heeft meegekregen. Toch is de app niet persé een reden om een gat in de lucht te springen als je als Hotmail-gebruiker al lange tijd op zoek was naar een goede mailapp. De toepassing is namelijk alleen te gebruiken in combinatie met Office 365, het nieuwe zakelijke abonnement dat je voor 99 euro per jaar kan afnemen in combinatie met het eerder al uitgebrachte Microsoft Office mobile voor de iPhone.

De systeemeisen van de nieuwe mailapp zijn hoog. Op de iPad kan je de mailapp niet gebruiken met een iPad eerste generatie, de telefoonversie gaat aan je voorbij als je een iPhone ouder dan een iPhone 4S hebt. Ook als je wel beschikt over de juiste apparatuur, sluit Microsoft veel gebruikers uit door de laatste versie van het zakelijke Office 365-abonnement te vereisen. Met je Hotmail-account kom je helemaal nergens in de applicatie.

OWA for iPhone inbox Hotmail Outlook OWA for iPhone mail Hotmail Outlook

De applicatie gebruikt veegbewegingen op een andere manier dan de meeste nieuwe mailapps op de iPhone en iPad. Een veeg door de inbox laat je hier navigeren naar andere pagina’s, zodat je snel schakelt tussen alle mails, ongelezen mails, mails gericht aan jou en gevlagde e-mails. Onderin kan je met de blauwe balk je verschillende mappen benaderen, mail doorzoeken, een nieuwe mail schrijven en naar je agenda toegaan. Het betreft dan de agenda die je met collega’s of co-werkers deelt via het Office-abonnement, waarbij ook rekening wordt gehouden met gemachtigden om afspraken te verzetten of andere collega’s uit te nodigen bijvoorbeeld.

Een bijzonderheid van OWA for iPhone en iPad is verder dat je op contactpersonen kan zoeken aan de hand van je stem. Daarnaast benadrukt Microsoft dat bedrijfsgegevens veilig worden gehouden in de app. Eveneens kan je een extra wachtwoord, naast dat van je mailaccount, instellen.

OWA for iPhone gedeelde agenda OWA for iPhone contactpersonen

Office Mobile kreeg lage waarderingen in de App Store vanwege de verplichting voor een abonnement om de applicatie te gebruiken. Het lijkt erop dat Microsoft verdere negatieve kritiek wilde voorkomen den de naam van de app duidelijker heeft gemaakt. Van ‘Office Mobile for Office 365′ naar ‘Office Mobile voor Office 365-abonnees’. Die duidelijkheid geldt niet bij de nieuwe Outlook-app.

Downloaden: OWA for iPhone (gratis, iPhone 4S+, iOS 6.0+)
Downloaden: OWA for iPad (gratis, iPad 2+, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2014, 10:25
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, microsoft, office, outlook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.