Spendee: wat verdien je en wat gaat er weer uit?

Spendee is een nieuwe financiën-app voor de iPhone geheel in iOS 7-stijl uitgevoerd... behalve het app-icoon. De applicatie is wel handig.

Spendee iPhone financiën bijhoudenZal het een kwestie van geld zijn? De iPhone-app Spendee is al helemaal afgestemd op iOS 7 met een uitermate flat design: wit voert de hoofdmoot en de kleurtintel zijn allemaal een beetje flets. Het app-icoontje is echter nog helemaal skeuomorphism en stelt een soort leren huishoudboekje voor. Was het budget op om die ook te moderniseren? Een rare tweedeling van de nieuwe applicatie waarmee je eenvoudig kan bijhouden wat je uitgeeft en wat er binnenkomt.

Vegen door je geld

Eenmaal het leren boekje ingedoken, is Spendee één geheel. Een overzichtelijk geheel ook. Links vind je zonder balk er omheen de knop Feed, waar je laatste uitgaven en inkomsten in chronologische volgorde onder elkaar staan. Rechts prijkt het overzicht dat op een leuke manier wordt gevisualiseerd. Bovenin zie je de troefkaart van de pagina: een grafiek met een overzicht van uitgaven en inkomsten, waar je over kan vegen om te zien op welke waarde de lijn zit en op welke dag je vinger zich begeeft. Het laat zich goed vergelijken met de pas uitgebrachte weerapp Weathertron. Met een subtiele kalenderknop linksboven kan je schakelen tussen week, maand, kwartaal en een jaar. Onder elke periode kan je vervolgens met opnieuw een veegbeweging de periode selecteren.

Spendee vegen van uitgaven Spendee uitgaven weekoverzicht

Ongeacht welke periode je kiest, staan onder de grafiek de inkomsten, uitgaven en categorieën van kosten. Je kan ze allemaal drukken om bij een subpagina uit te komen, waarop onderin de geschiedenis onder elkaar staat en je daarboven ziet op welke dag je het meest uitgeeft aan die categorie. Ook de categorieën hebben grafieken en je ziet wat je recorduitgave is en een weekvergelijk.

Uitgaven invoeren

Het invoeren van nieuwe uitgaven en inkomsten is gelukkig niet erg lastig in Spendee – al hebben we het ook wel eens eenvoudiger gezien. Na de centrale plus-knop vul je een bedrag in op het numerieke toetsenbord en kom je daarna op een pagina terecht waarop je de categorie kiest: auto, reizen, eten en drinken, familie en persoonlijk, rekeningen, entertainment, thuis, toepassingen en shoppen. Een datum kiezen gaat helaas met een extra druk, al staat de app wel handig standaard op de huidige dag ingesteld. Onder de geavanceerde instellingen kan je aangeven op welke basis een uitgave of inkomsten herhaald moet worden, je kan een herinnering instellen en zelfs een foto en notitie bijvoegen. Als je de uitgaven wilt benoemen, moet je dat daar doen dus. Om Spendee bij te houden, kan je een dagelijkse herinnering zetten om het in te vullen. Ook kan je een wachtwoord op de app zetten.

Handige grafiek

Maar Spendee is vooral goed in het weergeven van je uitgaven ten opzichte van je inkomsten, dankzij de handige grafiek waar je over kan vegen. Over een zelf gewenste periode zie je of de inkomstenpiek van bijvoorbeeld je loon hoog genoeg is om tegen je lifestyle op te botsen, wat zeker in de vakantieperiode wel handig is.

Downloaden: Spendee (gratis ter introductie, iPhone, iOS 5.0+)

Met dank aan Sjoerd voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2013, 21:17
Categorie Financiën
Onderwerp geld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.