iOS game-update: MetalWars 3, Bloody Harry, Candy Crush Saga en nieuwe Halfbrick

Bloody Harry laat je frustratie afreageren op groentes, Candy Crush Saga heeft nu 395 levels en MetalWars3 is een serieuze mech-actiegame.

GU DI MetalWars3 iPad iPhoneVan sjokken in zware vechtrobots tot snoepjes aan elkaar rijgen in alweer het 395ste level in Candy Crush Saga. Niks is de iOS game-update te gek. En dus schrijven we ook nog over een nieuwe aankondiging van Halfbrick die voorlopig niet meer omvat dan een filmpje waar je nog niks uit kan opmaken. En over een kok die het zo heeft gehad met groentes, dat zijn levensdoel is geworden om alle groentes te slachten. Al zijn het natuurlijk geen gewone groentes. Dat niet.

Halfbrick komt met nieuw spel

Dit wordt het kortste bericht ooit, want: er valt simpelweg niet zoveel te vertellen. Het enige dat er is, is dat Halfbrick Studios een nieuwe game aankondigt in een trailer waar je verder niet zoveel uit kan halen. Je ziet een van de ontwikkelaars van de studio achter Fruit Ninja, Jetpack Joyride en Fish Out of Water lopen en dan is er in de lucht ineens een explosie waarna de trailer is afgelopen. Jetpack Joyride 2 in de buitenlucht? Geen idee. Releasedatum? Geen idee. Nieuwe game van Halfbrick? Bevestigd.

MetalWars3: machtsvertoon met mechs

GU DI MetalWars 3 screenshotModern oorlog voeren doe je niet met op afstand bestuurbare drones of tanks, maar natuurlijk met mechs. Aan die visie klampen talloze spelontwikkelaars zich al jaren vast en Goorusoft schaart zich in die rij met MetalWars3. Daarin word je in kale zandvlakte gedropt en mag je meteen salvo’s afschieten op vijandelijke mechs bij een industriële basis in een woestijn. Het spel maakt gebruik van een 3de persoons-camera, wat betekent dat je de mech op de rug kijkt en erlangs kijkt om de rest van de speelwereld te zien. Doelwitten worden benadrukt door een flauwe lijn er omheen als je op ze richt en zo kan je je spervuur openen op andere mechs. Aansluitend heb je beschikking over een jetpack waarmee je enigszins wat hoogte kan pakken om tegenstanders van iets hoger dan normaal te verrassen. De afwerking van MetalWars3 kan hier en daar beter op bijvoorbeeld de geluidseffecten of de kwaliteit van de texturen, maar uiteindelijk pakt het spel wel het goede mech-gevoel op. Het gevoel dat je echt met een ijzeren reus stapt waarin je eigenlijk niet dood kan gaan. Totdat het toch gebeurt in de game.
Downloaden: MetalWars3 (€1,79, universeel, iOs 6.0+)

Wéér nieuwe Candy Crush Saga levels

Candy Crush SagaOké, wie van jullie is voorbij level 100 in Candy Crush Saga en heeft nog geen geld uitgegeven aan een in-app aankoop? Nee, jailbreakers, jullie tellen even niet. Dat lukt niet hè? De eerste uitgave in het spel doe je nog onder de noemer dat het wel vriendelijk is naar de makers toe, omdat je al zolang met het spelletje in de weer bent. Maar probeer het dan maar eens bij één in-app aankoop te houden! Enfin, wat we willen zeggen: Candy Crush Saga heeft opnieuw een update gehad die het spel dertig nieuwe levels geeft. Vijftien daarvan zijn gevangen in het nieuwe thema Pudding Pagoda, vijftien andere levels worden geschaard onder de noemer Droptorens. Het totaal aantal levels bedraagt nu 395 stuks, een werkelijk onwerkelijk aantal. Welnu: mocht je moeite hebben daar doorheen te komen, dan kan je vanaf nu ook een beroep doen op de Koekjesbomblokkade. Een power-up die een heel snoepveld in één keer ververst, en toevallig ook als in-app aankoop verkrijgbaar is.
Downloaden: Candy Crush Saga (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Bloody Harry

GU DI Bloody Harry iPad iPHoneJij dacht dat Gordon Ramsay een kwade kok was? Zet onze Harry eens tegenover een stel ontplofte tomaten, lopende aardappelen of gemuteerd fruit! Harry is geen vegetariër, dat mag wel duidelijk zijn. De kok trekt in totaal 15 verschillende wapens om de groentes uit de straten in de stad schoon te vegen, en dat arsenaal beperkt zich niet tot een hakbijl waarmee de groenten hun koppen moeten vrezen. Een kettingzaag, gouden handgeweren, shotgun en een laserstraal-sniper staan tot de beschikking van Harry als je maar lang genoeg speelt en de wapens verzamelt. Of sneller binnenhaalt met in-app aankopen. Natuurlijk maakt het wapengerei het makkelijk om te overleven, maar vergeet zelf ook vooral niet naar boven en naar onderen te lopen om de tegenstanders te kunnen raken. Een sla-knop, schietknop en wapenwissel-knop maken de besturing af. Ze maken van Bloody Harry ondanks het thema uiteindelijk geen bijzonder spel, maar je kan je er best even mee vermaken.
Downloaden: Bloody Harry (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2013, 19:07
Categorie Games
Onderwerpen candy crush saga, halfbrick, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.