Maak notities op je foto’s met Snap! voor de iPhone

Met Snap voor de iPhone en iPod touch zet je eenvoudig tekst op foto's. De kleur van de achtergrond en de grootte en kleur van de letter kunnen aangepast worden.

Snap voor iPhoneDe applicatie Snap! is al een tijdje uit, maar is recent voorzien van een grote update. Met Snap! maak of selecteer je foto’s en voorzie je ze van opschriften. Let wel: opschriften, geen onderschriften. Je kan eenvoudig notities toevoegen aan kiekjes en daarvan de kleur van de tekst en de achtergrond erachter veranderen. Ook het lettertype is aan te passen. Sinds de update kan je echter niet alleen de tekst op de foto’s plakken, maar is er ook een nieuw toetsenbord geïmplementeerd dat bol staat van emoticons.

Bij het foto’s nemen in de applicatie kun je nu tweemaal op het beeld tappen om naast de autofocus, ook de lichtbalans in te stellen. Net als in Camera+. Het lijkt alsof de makers hun zinnen hebben gezet op die populaire applicatie, want op een screenshot in de App Store valt te lezen dat je Snap! uitstekend kunt gebruiken als vervanger van de standaard meegeleverde Camera-app op de iPhone. Zo kan je foto’s ook meteen voorzien van geo-data.

Meteen na het nemen van een foto kan je aan de slag met de notities erop. Klik op het scherm om een tekstvak aan te maken, typ de tekst, stel de kleur in en je kan de positie veranderen om de notitie op de goede plek te zetten. Er kunnen meerdere notities op een enkele foto staan.

Gemaakte resultaten kunnen natuurlijk meteen gedeeld worden. Facebook, Twitter (na de update enkel via yFrog), Tumblr en natuurlijk e-mail worden ondersteund. Uiteraard kunnen foto’s ook worden opgeslagen in het foto-album op de iPhone of iPod touch. Snap! is tijdelijk te downloaden voor de helft van het geld in afwachting van de Apple-conferentie op de WWDC op 6 juni.

Downloaden: Snap! (tijdelijk €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2011, 19:13
Categorie Fotografie en video
Onderwerp notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.