Audiobloggen met de iPhone via Blaving

Met de iPhone-app Blaving kun je audioblogs opnemen en delen met (on)bekenden. Fragmenten duren maximaal twee minuten en een account opzetten is eenvoudig.

Blaving voor de iPhone audio opnemenLaatst bespraken we Yodl op iPhoneclub, een applicatie waarmee je een radiokanaal kan opzetten en live te horen bent. Wie liever iets langer van zijn momentum geniet, kan terecht bij Blaving. De applicatie is onlangs geüpdatet en huist een overzichtelijk, compact sociaal netwerk waarin je audioblogs van anderen kunt beluisteren. Je kan ook je eigen opnames maken. Die duren maximaal twee minuten en kunnen gedeeld worden via Twitter en Facebook. De app is wel enigszins te vergelijken met het Nederlandse Shoudio.

Van alle mogelijkheden met Twitter is het audioblog als enige nooit echt aangeslagen. De makers van de onlangs uitgebrachte en bejubelde Twitter-cliënt Tweetbot zeggen zelfs hardop dat ze geen voice-recording in de app hebben gedaan, want: “Wie gebruikt dat nou?

Voor degenen die het willen gebruiken of eraan willen ruiken, is Blaving een fijne applicatie voor de iPhone en iPod touch. Als je de app betreedt, zie je het overzicht met de laatste audioblogs die je kan aanklikken en meteen kan beluisteren. Druk op het pijltje erachter en je ziet de locatie van de opname en de tags. In een uitrolbaar menu zie je mogelijkheden om een blog te favorieten of iemand te volgen. Opnames laden snel in en zijn van redelijk hoge geluidskwaliteit.

Blaving is niet zomaar een appje op de iPhone. De dienst is gekoppeld aan de website Blaving.com en er zijn eveneens apps voor Android, BlackBerry en zelfs oudere toestellen. Toch is een account opzetten kinderlijk eenvoudig. Je hoeft alleen maar een nickname en een mailadres door te geven. Áls je de makers van Tweetbot ongelijk wilt geven, is Blaving beslist het proberen waard.

Downloaden: Blaving (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2011, 16:01
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen audio, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.