Game-update: Mighty Fin, Speedball 2 Evolution, Pig Shot, en de Game van de Week is Feed Me Oil

Feed Me Oil gaat net als World of Goo over een hoeveelheid olie die je naar een einddoel moet brengen. Ook Mighty Fin voor de iPhone en iPod touch doet ons aan een ander spel denken... Tiny Wings anyone?

VR GU Feed me Oil voor iPhone iPod touchHet was een betrekkelijk rustige week op gamegebied op de iPhone en iPod touch. Normaal is donderdag altijd de dag waarop een stortvloed aan de beste games van de week over ons heen komt, maar dat viel op Hemelvaartsdag wel mee. Toch zijn er twee nieuwe, leuke games uitgekomen dezer dagen en één daarvan heeft het geschopt tot Game van de Week. Ook zijn er twee tijdelijk gratis spellen die de moeite waard zijn: Speedball 2 Evolution en Pig Shot!

Waar doet Mighty Fin toch aan denken?

VR GU Mighty Fin voor iPhone iPod touchMighty Fin doet ons ergens aan denken. Het is een nieuwe iPhone-game waarin je op en neer kan springen met een vis. Het hoofddoel is omdat zo lang mogelijk vol te houden, maar onderweg kun je flink punten scoren door blauwe en gele rondjes op te pikken. Hmm. De hoofdpersoon kan je aankleden met accessoires, maar blijft ongeacht een schattig visje met grote ogen die er graag eens tussenuit wil. Hmm. Onder het spel zit een doorlopend liedje dat in de basis hetzelfde blijft maar steeds iets anders klinkt. Hmm. Er worden bonuspunten gegeven voor als je de lucht raakt. Hmm. Fin komt op zijn avontuur langs verschillende gebieden, maar vooral langs eilanden in allerlei soorten en maten. Nou ja, we zijn even vergeten waar dit geinige, nieuwe spelletje ons aan doet denken. Het is gewoon leuk om te doen, dit Tiny Wings. Wacht. Zeiden we nou echt Tiny Wings? We bedoelen Mighty Fin.
Downloaden: Mighty Fin (€0,79)

Tijdelijk gratis: Speedball 2 Evolution

VR GU Speedball 2 Evolution voor iPhone iPod touchIJshockey. American Football. En het heeft misschien ook nog wel iets van voetbal zoals wij het in Europa wél leuk vinden. Speedball 2 Evolution is dé Amerikaanse sport van de toekomst als het aan dit spel ligt. Het heeft daarentegen wel beelden en gameplay uit het verleden. Dat is ook niet zo raar, want het origineel van de serie verscheen in 1988 op de Commedore Amiga. We schrijven 23 jaar later en Speedball 2 Evolution is tijdelijk gratis voor de iPhone en iPod touch. Het biedt in cijfers ongelooflijk veel waar voor zijn ‘geld’: je kan een carrière van 10 jaar doen, er zijn 28 teams van 4 planeten, 10 singleplayer speltypes en multiplayer via lokale Wi-Fi en Bluetooth. Je stuurt het sportspel vanaf een bovenaanzicht. Dat werkt lekker overzichtelijk, maar soms zul je door de snelheid en de overkill aan grauwe kleuren toch even goed moeten kijken wat er precies gebeurt. Nee, als we het toch over sporten van de toekomst hebben, waar blijft de game over Kronum?
Downloaden: Speedball 2 Evolution (tijdelijk gratis)

Tijdelijk gratis: Pig Shot!

VR GU Pig Shot voor iPhone en iPod touchDames en heren, we hebben er een: een tijdelijk gratis spelletje waarin je verslaafd kan raken aan het verbeteren van de scores van je vrienden. Pig Shot! heeft leuke en toegankelijke online achievements via Game Center en OpenFeint, maar je mag daarnaast na een potje ook je eigen naam invoeren om een highscore op het bord te prikken. Die highscore staat gelijk aan het aantal meters dat je rolt met een mannetjes- of vrouwtjesvarken. Zo rond als een tonnetje, lanceer je ze van een katapult en moeten ze onderweg sterren verzamelen en geen vaart verliezen totdat ze bij het volgende katapult zijn. Maar vaart behouden… amahoela, presteer het maar eens. Het spel zet geheel willekeurig bomen, vossen, stronken, stenen, hekken en plassen water op je pad. In jouw voordeel kun je maïs snacken en is er een goedje waarvan je een versnellende scheet laat, maar je moet goed bij de les zijn om alle obstakels te ontwijken. En daar ligt het succes van Pig Shot. Omdat het lastig is en een sessie van korte duur is, ga je nog een keer. En nog een keer.
Downloaden: Pig Shot! (tijdelijk gratis)

GAME VAN DE WEEK: Feed Me Oil

iPC Game van de WeekWe hebben het ergens eerder gezien; het transporteren van zwarte olie naar een einddoel. Maar Feed Me Oil is wel degelijk een totaal ander spel dan World of Goo. In Feed Me Oil gebruik je objecten om een stroom olie in de ‘mond’ van een, nou ja, ‘vorm’ moeten leiden. Behalve ventilatoren zijn er roterende hekken, kun je meeliften op de wind en zijn er magneetvelden – om er eens een paar te noemen. Wat vooral opvalt is hoe soepel Feed Me Oil draait. De abstracte actie oogt vloeiend. De animaties zijn vloeiend. De olie beweegt vloeiend. Zo dik en smerig als olie in het echt is, zo wulps beweegt het hier. Een pakkend en onderscheidend puzzelspel – en bovendien een stuk beter geoptimaliseerd voor het iPhone-scherm dan World of Goo.
Downloaden: Feed Me Oil (€0,79, universele app)

Met hartelijk dank aan DeanSIGN voor het ontwerpen van het Game van de Week-logo!

Hier een overzicht van Game-updates

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2011, 20:16
Categorie Games
Onderwerpen commodore, iculture speelt, tiny wings, world of goo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.