iOS game-update: Contract Killer Zombies, Danger Alliances: Battles en Sky Gamblers

De opvolger van Contract Killer is uitgekomen voor de iPhone, iPod touch en iPad. In Contract Killer Zombies bescherm je een vrouw terwijl je afrekent met ondoden in een ijzersterke horrorsfeer.

GU WO Contract Killer Zombies iPhone iPod touch iPadWe gaan het heel veel zien deze dagen en de komende weken: games die gereed zijn gemaakt voor de Twitter-integratie van iOS 5 en savegames opslaan met iCloud. Naast het fantasierijke Scribblenauts dat we eerder vandaag apart behandelden, is er nu nog een gloednieuwe game die iCloud ondersteunt. Sterker nog: het vliegspel Sky Gamblers maakt nu al gebruik van de mogelijkheden van de iPhone 4S! Toch is het niet het meest indrukwekkende spel uit deze Game-update… want psst… er is een opvolger van Contract Killer!

Nu al iPhone 4S en iCloud-gereed: Sky Gamblers

GU WO Sky Gamblers iPhone iPod touch iPadHet is een wat merkwaardige combinatie: de iPhone en vliegspellen. Enerzijds voelt sturen in het luchtledige een stuk natuurlijker zonder de grote hoeveelheid knoppen die je op de PlayStation 3 of Xbox 360 nodig hebt. Anderzijds moet je daardoor wel aan de slag met een combinatie van het scherm indrukken en de iPhone kantelen. Sky Gamblers van de Japanse uitgever Namco bewijst andermaal dat er veel training komt kijken om zo’n besturing onder de knie te krijgen. Je richt het vliegtuig door de iPhone te balanceren en te kantelen, maar voert snelle manoeuvres uit door een richting op het beeld te swipen. Best lastig te combineren, zeker aangezien Sky Gamblers de ‘swipes’ niet altijd oppakt. Wie de rust en enig geduld behoudt, moet na een tijdje met het spel uit de voeten kunnen en wordt dan getrakteerd op een sferisch beeld uit de Eerste Wereldoorlog. Houten frames, dubbeldekkers en zeppelins bevolken het luchtruim boven een mooi landelijk gebied. De fans van het vroegere Red Baron moeten zich met name thuis voelen in de 12 verhalende missies en online multiplayer voor 8 personen van Sky Gamblers. En oh ja, het spel slaat je voortgang op met iCloud en biedt nu al 720p-ondersteuning voor de iPhone 4S!
Downloaden: Sky Gamblers: Rise of Glory (€3,99)
Downloaden: Sky Gamblers: Rise of Glory Lite (gratis)

Strategisch vechten: Danger Alliances

GU WO Danger Alliances BattlesGisteren hadden we met het nieuwe Squids al een pareltje van strategisch vechten in handen. In dat spel zwiep je inktvissen naar de tegenstanders om ze te bezeren of van de grond af te stoten. Danger Alliances: Battles is een andere poging om iedereen aan de strategische gevechten te krijgen, maar dan wel in een ‘nuchtere’, menselijke omgeving. In isometrische omgevingen nemen verschillende groepen legers en rebellen het tegen elkaar op. Je vecht om beurten en kan in je eigen beurt je soldaten verplaatsen, verschuilen en laten aanvallen. Dat kan met de verschillende (steeds beter wordende) wapens die ze hebben, waaronder machinegeweren, shotguns en granaten. Danger Alliances: Battles heeft een behoorlijke rol weggelegd voor de velddokter die de andere eenheden in het heetst van de strijd moet zien te herstellen. Dat vergt keuzes in je aanpak: vol op de aanval met risico of de tegenstander laten komen en schuilen? Er zijn zes eenheden, vijf slagvelden en twee modi: elkaar vermoorden of ‘strategisch voordeel’ halen. Als klap op de vuurpijl is er ook een multiplayer modus op één iPhone, waarbij je de telefoon aan je tegenstander kan doorgeven.
Downloaden: Danger Alliances: Battles (€1,59, introductieprijs, universele app)
Downloaden: Danger Alliances: Battles Lite (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Contract Killer Zombies

Met een gemiddelde van 4,5 ster op 5785 waarderingen in de Nederlandse App Store, is Contract Killer de populairste game op de iPhone met een volwassen thema. Ook de opvolger van het gratis schietspel is in de wieg gelegd voor succes. Het bevat namelijk zombies. De o-zo populaire zombies die in elke game wel voorbij lijken te komen. Maar het moet gezegd: Contract Killer Zombies hanteert het compleet uitgemolken thema met flair. De omgevingen, de plattegrond waarop je nieuwe missies selecteert, de grimmige laadschermen, de geluiden en de gesproken dialogen tussendoor: de sfeer is ijzersterk. Je speelt Shooter, een doorwrochte overlever die zich al snel ontfermt over Evelyn. Er zijn missies waarin je samen schiet en missies waarin je haar beschermt terwijl ze voor bevoorrading zorgt. Soms dien je ook het leven van onschuldigen te sparen. Het wegschieten van medicijnen helpt daarbij. De gameplay van Contract Killer staat nog steeds. Je staat stil op één plek en richt daar vanuit op de vijanden. Met een knop links zoom je in, met swipe-bewegingen richt je en door te drukken schiet je. Het werkt makkelijk en – pas maar op – gevaarlijk verslavend. Al is het maar om het volgende krachtige wapen te kunnen kopen… dat wordt weer heel wat dagen schieten, schieten en nog eens schieten.
Downloaden: Contract Killer Zombies (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Elke dag komen er meer dan twintig nieuwe games uit voor de iPhone en iPod touch en worden er nog veel meer in de aanbieding gedaan. De Game-update selecteert elke dag de beste tijdelijk goedkope of gratis games. Vandaag zijn dat:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2011, 17:52
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, sky gamblers, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.