iOS game-update: Warm Gun uitgekomen, Squids, Siegecraft en Forever Drive

Forever Drive is een racespel waarin je over de circuits van andere mensen racet, Squids is een prachtige RPG voor iedereen en Warm Gun is een fraaie multiplayer-shooter voor de iPhone en iPod touch.

Squids iPhone iPod touch RPG voor iedereenWAUW. De overbezette donderdag 1 september is per direct van de troon gestoten. Eén dag voor de lancering van iOS 5 verschijnen er maar liefst vijf games voor de iPhone en iPod touch die we bijna blind kunnen aanraden. De langverwachte online shooter Warm Gun is uitgekomen in twee gedaanten, Forever Drive is hipper dan hip en Squids is een rollenspel voor iedereen. En dan hebben we nog eens niet alles gehad.

Het Wilde Westen 2.0: Warm Gun

GU DI Warm Gun iPhone iPod touchBijna elke keer dat we een visueel indrukwekkende 3D-game bespraken in de Game-update, was er weer iemand die in de reacties wees op Warm Gun. Nou, het is zover. Het multiplayer-schietspel voor maximaal vier personen is uitgekomen voor de iPhone, iPod touch en iPad en blaast ons zowat weg. Warm Gun speelt zich af in vijf verschillende speelvelden die zich het beste laten omschrijven als het Wilde Westen uit een alternatieve toekomst. Spelers kunnen de rol aannemen van een prediker, sjamaan, een smid en een 49’er en anderen het leven zuur maken met eigen wapens. De prachtig uitziende levels zijn bovendien voorzien van allerlei valstrikken die je kan activeren, zoals een auto die neerstort. De multiplayer is persoonlijk en spannend door de (voorlopige) vier-personen limiet en bovendien speelt het schietspel op de iPhone heerlijk. Je kan meerdere besturingsopties kiezen maar de combinatie van lopen met de linker stick en kijken door te swipen over het beeld, werkt uitstekend. Wie geen 4 euro durft te betalen en eerst wat van Warm Gun wil proeven, kan aan de slag met de gratis promo-game Warm Gun: Carnival of Bullets. Dat is een losstaand spel waarin je allerlei schietschijven aan gort moet knallen. Het is niet zo boeiend als Warm Gun, maar gratis – en net als Warm Gun zelf erg de moeite waard.
Downloaden: Warm Gun (€3,99, universele app)
Downloaden: Warm Gun: Carnival of Bullets (gratis, universele app)

Sexy en hip: Forever Drive

GU DI Forever Drive iPhone iPod touchForever Drive is een highscore spelletje waarin de nadruk eigenlijk geenszins ligt op het halen van een highscore. De bedoeling is dat je zo ver mogelijk rijdt op flashy uitziende circuits, daarbij uitgedaagd door de tijd die je tussen twee checkpoints hebt. Als je een circuit haalt, ga je na een tussentijdse scoreteller alweer door naar het volgende en kun je met een duimpje aangeven wat je van het net afgelegde circuit vond. De reden dat dat kan, is omdat elk circuit door een speler is gemaakt. Forever Drive bestaat namelijk niet alleen uit een racegedeelte, maar ook uit een bouwgedeelte. Circuits die je maakt worden door het spel online gedeeld en kunnen andere spelers weer voorgeschoteld worden. Het hangt sterk van het circuit af hoe moeilijk het is om de getimede checkpoints te halen. Dat maakt het najagen van een highscore soms oneerlijk, maar desondanks rijden we zo weg met Forever Drive. Eenmaal gewend aan de hoekige besturing, imponeren de techy beelden en geluiden en speel je bijna in een trance toe naar de volgende auto, paintjob en objecten waarmee je zelf circuits kan bouwen.
Downloaden: Forever Drive (gratis, universele app)

Bestormen maar: Siegecraft

GU DI Siegecraft iPhone iPod touchHet is geen tower defense, het is geen volwaardig strategiespel en het is geen rollenspel. Dit is Siegecraft, een spel waarin je kastelen verdedigt en vijandige ridders aanvalt met een katapult en een rijdend kruisboog. Als wapen voor de ridders, Vikingen en samurai’s baan je jezelf een weg door zes verhaallijnen met in totaal 25 levels. Je krijgt een missie en bedenkt zelf een aanvalsplan om die uit te voeren. Waar moet je de katapult positioneren? Welke vijand moet met welk wapen beschoten worden? Je beide wapens zijn voorzien van verschillende munitie waarvan het effect verschilt per beoogd slachtoffer. Als je klaar bent met de verhaallijn, wacht een survival-speltype op je waarin je een oneindige horde Viking-zombies moet verpletteren. Het spelidee mengt een tamelijk ontspannen gameplay met een spannende bezigheid. Het werpen van stenen en doorboren van tegenstanders werkt op die manier erg verslavend. Zo verslavend dat de eerste personen het nu alweer hebben uitgespeeld, valt te lezen in de App Store. Bestormen lijkt inderdaad een goede term!
Downloaden: Siegecraft (€0,79, introductieprijs, universele app)

Trailer van de Dag: Squids

Op elke normale dag in iPhone-gamesland zouden Warm Gun en Forever Drive allang Trailer van de Dag zijn, maar dit is geen normale dag. Er is vandaag namelijk nog een bijzonder spelletje uitgekomen. Squids is een rollenspel voor iedereen en raakt ons meteen. In het spel bestuur je een groep inktvissen op avontuur in een prachtige en levendig vormgegeven onderzeewereld. Omdat het een RPG is, hebben alle personages hun specialiteiten en bestuur je ze om beurten. Zowel bewegen als aanvallen doe je daarbij op dezelfde manier: trek een inktvis naar achteren en hij schiet in de tegenovergestelde richting naar voren. Tegenstanders worden verwond in de botsing of vliegen zelfs van de plateau’s af – maar hetzelfde kan natuurlijk ook bij jou gebeuren. Je krijgt de maximale score voor een level als niemand doodgaat, je de geheime ster vindt en het aantal beurten beperkt houdt. Maar de drie-sterren waardering is nu eens niet het belangrijkste. Dat is het avontuur zelf, de voortgang, het verhaal. Squids heeft sympathieke personages, bouwt prachtig op en er gaan geluiden dat het spel binnenkort wordt voorzien van een multiplayer die werkt zoals Wordfeud. Ook zonder is Squids echter een prachtspel.
Downloaden: Squids (€0,79)

De koopjeshoek

Iedere dag zet de Game-update op iPhoneclub de beste aanbiedingen op gamesgebied van de iPhone en iPod touch op een rij. Vandaag zijn dat:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 21:34
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, squids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.