iWork voor iOS, iMovie, Remote en Zoek mijn iPhone krijgen updates voor iOS 5

Apple heeft updates uitgebracht voor iWork (Pages, Numbers en Keynote) die specifieke iCloud-functies toevoegen en updates voor iMovie, Remote en Zoek mijn iPhone.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

App Store - UpdatesTezamen met het officieel uitbrengen van iOS 5 en de uitrol van iCloud, heeft Apple ook enkele van zijn eigen iOS-applicaties van een update voorzien. Zo heeft de complete iWork-collectie (Pages, Numbers en Keynote) een update gekregen waarbij de nadruk op de gratis clouddienst iCloud ligt. De gratis Remote-app voor het bedienen van iTunes en Apple TV en iMovie (€3,99) voor iOS zijn beide geschikt gemaakt voor iOS 5. Zoek mijn iPhone (gratis) heeft voortaan ondersteuning om een Mac te traceren, een van de functies van iCloud.

In Pages, Numbers en Keynote is het nu mogelijk om documenten die je op je iOS-apparaat aanmaakt automatisch in iCloud te laten bewaren om deze vervolgens te synchroniseren met andere iOS-apparaten of via icloud.com/iwork te downloaden als bestand geschikt voor iWork (Pages, Numbers, Keynote ’09), Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint) of gewoon als PDF.

Pages
PagesJe kunt Pages ’09- of Word-documenten van je Mac of pc naar icloud.com slepen, waarna ze automatisch op je iOS-apparaten verschijnen. Ook is het voortaan mogelijk om voet- en eindnoten aan documenten toe te voegen, is er verbeterde woordentelling met teken-, alinea- en paginatelling en verbeterde compatibiliteit met Microsoft Word en Pages ’09. iPhone 4S-gebruikers kunnen met behulp van de dicteerfunctie en hun stem ook Pages-documenten creëren en bewerken.

Downloaden: Pages (€7,99)

Numbers
NumbersJe kunt Numbers ’09-, CSV-, of Excel-bestanden van je Mac of pc naar icloud.com slepen, waarna ze automatisch op je iOS-apparaten verschijnen. Dankzij de schuifknoppen, stappenregelaars en venstermenu’s kun je gemakkelijker gegevens invoeren en resultaten bekijken. Een andere verbetering is de functie ‘voeg cellen samen’ om tabellen op te maken en de mogelijkheid om rijen en kolommen weer te geven of verbergen. Ook is er verbeterde compatibiliteit met Microsoft Excel en Numbers ’09.

Downloaden: Numbers (€7,99)

Keynote
KeynoteJe kunt Keynote ’09-, of PowerPoint-presentaties van je Mac of pc naar icloud.com slepen, waarna ze automatisch op je iOS-apparaten verschijnen. Met AirPlay kun je draadloos presenteren via Apple TV. Tijdens de presentatie vanaf je iOS-apparaat kun je door dia’s bladeren, aantekeningen bekijken en de laseraanwijzer gebruiken. Keynote 1.5 introduceert nieuwe animaties en overgangen, zoals Aambeeld, Jaloezieën, kleurenpanelen, Komeet, Confetti, Verstrooien en Fonkelen. Ook kun je gebruikmaken van geavanceerde presentatievoorzieningen zoals herhaald of automatisch afspelen en is er ondersteuning voor koppelingen tussen dia’s. Tot slot biedt de update verbeterde compatibiliteit met Microsoft PowerPoint en Keynote ’09.

Downloaden: Keynote (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2011, 3:03
Categorieën Diensten, Productiviteit
Onderwerpen find my iphone, ios 5, iwork, keynote, numbers, pages, remote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.