Find My Friends en AirPort Utility in de App Store verschenen

Apple heeft twee nieuwe apps uitgebracht: Find My Friends laat je bijhouden waar je vrienden op het moment zijn, terwijl je met AirPort Utility je AirPort-netwerk of Time Capsule kunt instellen. Beide vereisen iOS 5, dat later vandaag uitkomt.

Find My Friends iPadApple heeft nu alvast twee apps uitgebracht die gebruik maken van iOS 5: Find My Friends en AirPort Utility. Met Find my Friends kunnen locaties van familieleden, vrienden en kennissen onderling gedeeld worden tussen iedereen die de applicatie heeft. Je bepaalt zelf met wie je een locatie permanent of tijdelijk deelt. AirPort Utility is een app die deel uitmaakt van Apple’s PC Free-initiatief, waarmee ze de PC en Mac onnodig proberen te maken voor iPad en iPhone-bezitters. Met AirPort Utility stel je een AirPort-netwerk en een Time Capsule in, mocht je er een in huis hebben.

In Find My Friends worden vrienden als roze stipjes op een Google Maps-kaart weergeven. Het is mogelijk om te zien waar je eigen blauwe stip is, zodat je naar elkaar toe kunt lopen. De app is op meerdere manieren te gebruiken: Scott Forstall zei tijdens de ‘Let’s Talk iPhone’-presentatie de app vooral te gebruiken om te zien of zijn zoontje veilig op school is aangekomen. Find My Friends is geïntegreerd met de Contactpersonen-app en de Kaarten-app, zodat je makkelijk contactinformatie koppelt aan locaties.

AirPort Utility iPadMet AirPort Utility stel je met je iPad, iPhone of iPod Touch een AirPort-netwerk en/of een Time Capsule in. Is er iets mis met een van deze apparaten, dan is het ook mogelijk om met de app er op in te loggen om een mogelijke foutmelding te bekijken. Daarnaast geeft de app je toegang tot onder andere je IP-adres, DNS servers en router-adressen.

Zowel Find My Friends als AirPort Utility zijn nu al in de App Store beschikbaar. Om ze te gebruiken heb je alleen wel iOS 5 nodig, dat later vandaag pas zal uitkomen. iOS5 is te gebruiken op de iPad 1, iPad 2 iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S en de derde en vierde generatie iPod Touch.

Downloaden: Find My Friends (gratis)
Downloaden: AirPort Utility (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2011, 17:24
Categorieën Diensten, Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.