iCatcher voor iPhone: automatisch podcasts downloaden uit meerdere bronnen

iCatcher is een app voor podcast-luisteraars die het makkelijker maakt om shows te downloaden vanaf je iPhone. Om dit op Apple's eigen manier te doen moet je moeizaam met de hand downloads maken.

iCatcherMet een App Store die automatisch updates voor je zoekt en je deze laat downloaden, is het een raadsel waarom er niet een soortgelijk systeem voor de podcast-feeds in iTunes bestaat. Om een nieuwe podcast te downloaden moet je je abonnementen stuk voor stuk met de hand langsgaan, of je iPhone met iTunes verbinden. iCatcher laat je de feeds in een aparte app bijhouden, die op basis van jouw voorkeuren alles downloadt.


Je voegt apps toe door de naam ervan in te voeren in het zoekveld van de app. Wordt de gewenste podcastshow niet aangeboden via iTunes, dan is het ook mogelijk om een rss-feed aan de app toe te voegen. Deze kun je vinden via een in de app gebouwde browser. Je kunt je feeds vervolgens sorteren op basis van plaatsingsdatum, naam en sleutelwoorden. Vooral dat laatste is handig: hiermee kun je afspeellijsten over bepaalde onderwerpen maken. Door bij iedere podcast aan te geven wanneer er doorgaans een nieuwe aflevering verschijnt, ververst de app niet alles wanneer je zoekt naar nieuwe uitgaven.

Je kunt in de app aangeven welke podcasts je wil downloaden door vanuit je abonnementenlijst naar de show in kwestie te gaan en de aflevering te selecteren. Downloads kunnen plaatsvinden over zowel 3G als Wi-Fi en gaan door in de achtergrond als je de app afsluit.

iCatcher doet denken aan Instacast, een app waarin je ook je podcast-abonnement kunt toevoegen en deze automatisch kunt laten downloaden zodra er een nieuwe aflevering is. iCatcher’s mogelijkheid om ook niet-iTunes-abonnementen toe te voegen en te categoriseren op zowel show, verschijningsdatum als sleutelwoorden maken het een app die voor de grootverbruikers vooral handiger is.

Downloaden: iCatcher (€1,59)
Ook genoemd: Instacast (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.