TableDrum laat je drummen met echte objecten

TableDrum is een muziek-app die het anders doet: in plaats van op een virtueel drumstel te tappen, gebruik je fysieke objecten in je omgeving om op te drummen. Hiervan maakt de app een 'echt' nummer.

TableDrum: Hou de knoppen ingedrukt om een geluid op te nemen.De meeste muziek-apps die je in de App Store vindt laten je muziek componeren door een virtueel instrument te bespelen. Meestal is dit handig: gitaren, piano’s en drumstellen van zakformaat zijn moeilijk te vinden, maar het kan ook een ontzettend gepriegel zijn. Omdat je op het scherm van je iPhone niet het verschil tussen knoppen of snaren voelt, is het lastig om deze op gevoel te bespelen. TableDrum biedt een uitkomst: de app luistert mee terwijl je drumt op objecten in je directe omgeving en vormt dit zo om dat het lijkt alsof je op een ‘echt’ drumstel speelt.

Door een van de vier knoppen in de app ingedrukt te houden en op een object in je omgeving te slaan, onthoudt de app hoe dit object klinkt en associeert hij dit met de drum in kwestie. Dit doe je voor je bekkens, de gewone drums en de bass drum. Zodra je iedere drum hebt gelinkt aan een geluid, kun je de app laten luisteren terwijl jij op de maat van de muziek om je heen slaat. Hier maakt hij achteraf een track van, die klinkt als een echte drumkit. De app past zich aan in volume en geluid op basis van hoe hard je op objecten slaat, waardoor het eindresultaat natuurlijker klinkt dan je zou verwachten.

Je vindt in TableDrum in totaal acht drumkits, waarbij ieder met maar vier drums tegelijkertijd kan werken. Deze acht kits staan wel allemaal in het teken van klassieke rockmuziek. Wil je een drumstel gebaseerd op Ethno, Jazz, Electrische en Glitch-muziek, dan kun je dezen voor €0,79 per stuk als in-app aankoop aanschaffen.

Downloaden: TableDrum (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2011, 16:55
Categorie Amusement
Onderwerpen drumkit, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.