Game-update: Jetpack Joyride, nieuwe uitbreiding Catan, fix voor Uno en Startales

In deze Game-update kijken we naar het hernoemde Jetpack Joyride, het sterrenzwiepende Startales en ontdekken we meer over aankomende updates voor Uno en Catan.

Jetpack JoyrideZelden liet het schrijven van een Game-update ons zo snakken naar toekomstige updates. Niet alleen wordt de laatste Uno-update namelijk binnenkort gefixt, waardoor het spel niet meer wordt geteisterd door crashes, maar het legendarische Kolonisten van Catan krijgt later dit jaar ook een nieuwe uitbreiding. Een uitbreiding die volgens bordspelveteranen het spel vele malen leuker maakt dan het al is. Verder nemen wij vandaag het sterrenvliegspel Startales onder handen en kijken we naar de laatste trailer van Machine Gun Jetpack Jetpack Joyride.

‘Steden en Ridders’ komt naar Catan

Kolonisten van CatanHet was een bitterzoet moment toen Catan eindelijk in de App Store verscheen. Het beroemde bordspel was een van de meest gewilde spellen voor de iPhone, maar toen hij eenmaal verscheen was dit zonder de uitbreidingen die hem volgens bordspelfanaten juist zo goed maakt. Ontwikkelaar United Soft Media plakte eerder al een pleister op deze wond door De Zeevaarders als in-app aankoop aan te bieden en ook uitbreiding twee is nu op komst: ‘Steden en Ridders’, een toevoeging op het originele spel die oorlog tussen spelers mogelijk maakt, staat op de agenda om later dit jaar uit te komen. Wanneer precies is nog niet duidelijk, maar we vermoeden dat we binnenkort een datum zullen horen.
Downloaden: Catan (€3,99)

Uno-update krijgt een update

UnoGameloft ging even flink de mist in met zijn laatste update voor het kaartspel Uno. Deze voegde een totaal nieuwe online multiplayermodus toe waarbij spelers met behulp van bonuselementen een voordeelspositie kunnen creëren. Leuk, maar na de update werd de game geteisterd door crashes en reclame. Vooral dat laatste viel bij spelers niet goed, aangezien er voor de app zelf ook al betaald moet worden. Na een vloedgolf aan 1-ster recensies lijkt Gameloft zich echter meer dan bewust te zijn van de gemaakte fouten en is er nog een update onderweg om de vastlopers te fixen en de banners uit de app te verwijderen.
Downloaden: Uno (€0,79)

Vlieg met sterren in Startales

StartalesDe gemiddelde ‘ren zo hard als je kan naar rechts’-game is vaak kil en praktisch. Er dreigt een duidelijk gevaar, waar je aan ontsnapt door te springen, vliegen en duiken naar de andere kant van het scherm. Startales daarentegen is een stuk abstracter in zijn opzet. Je bent een ster die verliefd is op de helderste gasbol die kent, maar ze kan jou niet goed zien omdat ze zelf zoveel harder schijnt. Het is aan jou om het licht van zoveel mogelijk andere sterren te verzamelen, door naar rechts te vliegen en je aan wolken vast te klampen. Ga je niet hard genoeg, dan schijn je te zacht en word je verorberd door duisternis.
Downloaden: Startales (gratis)

Trailer van de dag: Jetpack Joyride

Jetpack JoyrideJetpack Joyride is een oude bekende voor de Game-update, ook al is de kans groot dat de naam van het spel je niet bekend voorkomt. Deze ging namelijk tot voor kort door het leven als Machine Gun Jetpack. Het is er eentje om in de gaten te houden, al is het maar omdat ontwikkelaar Halfbrick eerder nog verantwoordelijk was voor Fruit Ninja. In de nieuwste trailer heeft de ontwikkelaar goed nieuws voor ons: het spel komt volgende week al uit.

Snak je naar meer Game-updates? Die vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.