Evernote 7.0 vereist iOS 7, heeft nieuw ontwerp en PDF annoteren

Evernote voor iPhone en iPad vereist voortaan iOS 7. De app is opnieuw vormgegeven, toont snel de nieuwste notities en werkt sneller.

Evernote 7 voor iOS 7De notitie-app Evernote lijkt de eerste prominente app op de iPhone en iPad die de stap aandurft: iOS 7 als minimumvereiste instellen na een nieuwe update. Dat betekent dat gebruikers met een ouder besturingssysteem alleen nog kunnen terugvallen op een oude versie van Evernote. Evernote 7.0 introduceert een totaal nieuw ontwerp. Je kan net als in de los verkrijgbare app Evernote Skitch nu pijlen en notities maken op afbeeldingen en PDF-bestanden, de app houdt notities up-to-date door te synchroniseren op de achtergrond en notities kunnen gedeeld worden via AirDrop.

Dat zijn de technische vernieuwingen die Evernote 7.0 vormen. Het is echter de vormgeving die de applicatie voor de iPhone en iPad echt verandert. Het nieuwe Evernote heeft geen referenties maar naar hout, maar bestaat uit een groen dashboard en daaronder een balk om snelle notities in te voeren. Opvallend is dat het dashboard je snel toegang geeft tot je meest recente notities. Bekijk je er een, dan zie je nu in één oogopslag in welk notitieblok die zich bevindt. De uitgebreide opmaakfuncties vind je nu direct in een balk boven het toetsenbord. Daar voer je checklists in, ontdoe je tekst van opmaak en verander je zelf de opmaak van je tekst, zoals cursiveren of vet drukken.

Evernote iOS 7 nieuw hoofdmenu Evernote iOS 7 annoteren op PDF en jpg

Nieuw is ook dat je nu audio-opnames kan maken terwijl je aan het typen bent, overeenkomstig met de online vergader-app Moxtra. Ook kan je in het hoofdmenu met de centrale knop onderin beeld een herinnering voor jezelf zetten, zodat je op een specifiek tijdstip een melding krijgt om Evernote bij te werken. In de snelbalk onderin beeld vind je ook de mogelijkheid om direct een foto te maken. Die wordt dan meteen opgeslagen als Snapshot en de volgende foto maak je er desgewenst razendsnel achteraan. Een minpunt is ook te benoemen: het nieuwe dashboard-achtige hoofdmenu toont bovenin constant een blak met een aankondiging van het laatste Evernote-nieuws en dat je een beloning krijgt als je de app deelt met vrienden. Dat doet afbreuk aan het zakelijke aspect van de app.

Evernote is bij het opstarten van de app duidelijk over de manier waarop notities in de achtergrond worden gesynchroniseerd: dat gebeurt door je pushberichten te versturen waardoor de app ook op de achtergrond even geactiveerd wordt. Zeker als je een fanatiek Evernote-gebruiker bent en op veel verschillende platformen werkt, is dat wellicht de beste verbetering aan Evernote 7.

Downloaden: Evernote (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2013, 7:07
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, notities, pdf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.