Dance Party Apple TV

Dance Party: dansgame voor Apple TV en iPhone

Dansgame Dance Party maakt van je iPhone een een bewegingscontroller, voor een dansgame die je op de Apple TV speelt.

Dance Party Apple TVDance Party is een dansgame voor iOS die het net even anders aanpakt dan zijn concurrenten. Dit spel speel je namelijk niet enkel op je iPhone, maar ook op een Apple TV. Met behulp van AirPlay verandert de Apple TV in een soort van Wii, met de iPhone als bewegingscontroller.

Begin een potje in Dance Party en er verschijnt een danser op de tv. Aan jou de taak om de uitgevoerde dansbewegingen na te doen en zoveel mogelijk punten binnen te slingeren. De iPhone gebruikt de bewegingssensoren, om aan de hand van je handbewegingen te zien of je de opdracht correct uitvoert. Doe je dit goed? Dan sta je voor je het weet voor je televisie te swingen. Maar valsspelen is stiekem ook mogelijk. De game registreert immers alleen je armbewegingen, waardoor je ook lui op de bank met je iPhone kunt zwiepen. Daar kom je uiteraard niet mee weg als je samen met vrienden speelt.

Dance Party

Heb je ooit een dansgame voor de Wii gespeeld, dan ken je Dance Party eigenlijk al. Dit spel doet precies hetzelfde, maar dan met je iPhone en een Apple TV. Niks mis mee: heb je beide producten al in huis, dan kun je voor nop een verdraaid leuk spelletje uitproberen. Dance Party staat op het moment namelijk gratis in de App Store.

In een korte test werkte Dance Party precies zoals we zouden verwachten, maar ervaring leert: games met AirPlay kunnen soms niet bij iedereen even goed functioneren. Heeft jouw Apple TV last van een vertraging bij het gebruik van AirPlay Mirroring? Dan heeft dit effect op Dance Party. Timing is namelijk alles bij het uitvoeren van je moves. Streamt de video te laat naar je Apple TV, dan zie je niet op tijd wanneer je bewegingen moet maken.

Dance Party is gemaakt door Rolocule, een ontwikkelaar die heel graag van de Apple TV een spelcomputer wil maken. Met het spelletje Motion Tennis bieden ze bijvoorbeeld al een alternatief op tennis in WiiSports. Een hele prestatie, aangezien de Apple TV helemaal geen games ondersteunt: de Rolocule-spellen gebruiken de Apple TV enkel via AirPlay, waardoor de iPhone verantwoordelijk is voor alle rekenkracht.

Pluspunten

  • iOS-dansgame die je laat bewegen.
  • Uniek in zijn soort.

Minpunten

  • Valsspelen mogelijk.
  • Als AirPlay niet goed werkt...

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2014, 12:30
Categorie Games
Onderwerpen apple tv, dansen, wii

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.