iculture-biz
iCulture Biz
Numerics icon

Numerics: iOS-dashboard toont alles dat je over je bedrijf wil weten

Numerics laat zien hoe je bedrijf presteert op Facebook, Twitter, Google Analytics en andere online diensten. Numerics werkt ook op je Apple TV.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Numerics maakt van je iPad een multifunctioneel dashboard, waarop je statistieken van bijvoorbeeld Google Analytics, Facebook, Twitter, Paypal en YouTube te zien krijgt. Hierdoor krijg je een idee van hoe bijvoorbeeld je website op het moment presteert.

Je moet in Numerics meerdere tegels maken met daarop data. Je tapt op de plusknop rechtsbovenin, kiest een dienst en geeft vervolgens aan waar je een widget van wil maken. Na een tap op Facebook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een teller met likes, of een grafiek die bijhoudt wanneer mensen vooral online zijn. Bij Google Analytics heb je de keuze uit maar liefst 173 tegels, met informatie over je app of website.

Numerics iPad

De hoeveelheid diensten in Numerics is imposant: je hebt toegang tot data uit AppFigures, Basecamp, Chargify, Envato, Facebook , Flurry , Foursquare , Free Agent, GitHub, Google Analytics, Google Spreadsheets, HockeyApp, Paypal, Pipeline Deals, Pivotal Tracker , Salesforce , Stocks powered by Yahoo, Stripe, Twitter, YouTube en Zendesk.

Je moet bij Numerics wel bedenken hoe je de app exact wil gebruiken. Een dashboard met data is handig op een iPad, maar komt wellicht wat minder tot zijn recht op een iPhone. Daarnaast is er een derde optie: de Apple TV. Koppel je iDevice met AirPlay aan de Apple TV, en je krijgt een speciaal overzicht groot genoeg voor het tv-scherm te zien.

Numerics dashboard Apple TV

We missen in Numerics wel één ding: het is niet mogelijk om meerdere thema’s in te stellen. Je zit dus altijd aan te kijken tegen een donkergrijze achtergrond met lichtgrijze grafieken en tekst. Op zich geen ramp, maar onder bepaalde lichtomstandigheden zou een witte achtergrond fijner zijn.

Numerics is niet uniek: afgelopen jaar schreven we over Status Board, een iPad-applicatie die je op soortgelijke wijze een dashboard laat samenstellen. Deze app biedt ongeveer hetzelfde als Numerics, maar biedt minder diensten en heeft geen iPhone-versie. Daar staat tegenover dat je in Status Board met ook je eigen widgets kunt toevoegen. In Numerics ben je beperkt tot de diensten die de app ondersteunt.

Pluspunten

  • Ondersteunt veel diensten.
  • Apple TV-functionaliteit.

Minpunten

  • Geen eigen diensten toevoegen.
  • Maar één layout.
Dit artikel maakt deel uit van de serie iCulture Biz, waarin we onderwerpen bespreken die voor ondernemers en bedrijven interessant zijn. In de volgende afleveringen: 5 methoden om iOS-apps te testen en meer informatie over enterprise app stores.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 9:32
Categorie Zakelijk
Onderwerpen dashboard, iculture biz, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.