Cubie Messenger gaat Snapchat achterna met tijdelijke foto’s

De WhatsApp-variant Cubie Messenger is voorzien de SnapChat-mogelijkheid om tijdelijke foto's en video's naar anderen te versturen.

Cubie Messenger iPhone iPod touch WhatsApp met tekenenHet WhatsApp Messenger-alternatief Cubie Messenger bewandelt met ingang van de laatste update het pad van een andere populaire communicatiedienst. Snapchat was het voorbeeld voor de laatste update van Cubie. Zodoende kan je nu foto’s en tekeningen versturen die maar enkele seconden zichtbaar zijn voor vrienden. Daarna verdwijnen ze weer en heeft de ontvanger geen toegang meer tot de beelden. Het maakt niet uit of de ontvanger de foto heeft geopend of niet.

Cubie Messenger versturenAls je een foto of tekening stuurt, kan je rechts onderin beeld een slotje drukken. Als je dat doet, verschijnen zwarte randen om het beeld heen om te accentueren dat je een ‘fluisterbestand’ stuurt. Zodra die in het gesprek terechtkomt, zie je ernaast al een tellertje met hoelang het bestand nog zichtbaar is. Het gesprek ziet er verder nog steeds traditioneel uit op de WhatsApp-manier, met berichten, foto’s, video’s, locaties en tekeningen onder elkaar. De applicatie gebruikt er dus niet een aparte tijdelijke bestanden-interface voor zoals in Snapchat of Zipaclip. In een vorige update van Cubie Messenger kon je trouwens al wel fluitsterberichten sturen. De verandering is dat er nu beeld aan is toegevoegd.

Verder is de manier van media toevoegen veranderd in Cubie. De plus-knop aan de bovenkant van het scherm is vervangen door een rij met pictogrammen net boven het tekstvak, waarmee je zonder tussenmenu de verschillende mediatypes kan versturen. Als laatst is de snelheid van de app opgekrikt.

Downloaden: Cubie Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2013, 11:28
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.