Blip.me Broadcast: maak iPhone-podcasts voor de hele wereld

Blip.me Broadcast is een manier om eigen podcasts of audioblogs te maken en verspreiden op de iPhone en iPod touch. De app geeft een podium en deelmogelijkheid via Twitter om de uitzendingen te verspreiden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Blip.me Broadcast iPhone iPod touchEen podcast maken is niet moeilijk. Als je niet te veeleisend bent, is het zelfs kinderlijk eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt een apparaat waarmee je kan opnemen en een kanaal om uit te zenden. Blip.me Broadcoast biedt dat kanaal voor de iPhone en iPod touch. Maak je eigen opnames, zet ze online in de app en je ziet hoeveel mensen je uitzending of opname luisteren, liken en je gaan volgen.

Uiteraard kun je zelf ook andere mensen volgen met de applicatie. Als je de app voor de eerste keer opstart, word je zelfs verzocht dat te doen. Een lijst met namen van over de gehele wereld springt in beeld en je hoeft maar het Follow-knopje te drukken en je volgt die persoon. Op die manier blijf je op de hoogte van zijn of haar laatste uitzendingen – en je triggert diegene natuurlijk even een kijkje te nemen op jouw audioblog.

Blip.me laat zich vergelijken met de applicatie Yodl die we een paar maanden geleden beschreven. Daarmee ben je met één druk op de knop live aan het uitzenden en middels één linkje op Twitter naar de bijbehorende website voor de hele wereld aan te horen. Maar bij die dienst wordt het je niet makkelijk gemaakt om opnames op te slaan. Bij Blip.me spreek je een blog niet live in, maar is hij vervolgens wel altijd terug te luisteren. Daardoor is Blip.me misschien minder een radiouitzending en meer een tijdloos dagboek; maar dat is natuurlijk aan de gebruiker. Een andere goed te vergelijken app is Blaving. Die heeft een wat jongere layout.

Het hoofdmenu van Blip lijkt op het iOS-menu van de iPhone, waarbij je eigen profielfoto het eerste ‘app-icoontje’ op de pagina is. Met de + daarna kun je op andere audiobloggers zoeken en die toevoegen aan de mensen die je volgt. Op een profielpagina worden de opnames van iemand onder elkaar neergezet, slechts gescheiden door een datum en niet aangeduid door een titel. Enkel aan het aantal likes en misschien listens kun je zien wat de interessantere opnames van iemand zijn. Linksboven op een pagina zie je het aantal volgers van de blogger. Naast de onmisbare Play-knop, kan je een opname delen op Twitter.

Zelf een profiel aanmaken gaat eenvoudig door enkel een gebruikersnaam en een wachtwoord in te voeren. Aardig is dat de app het inlog- en registratiescherm heeft samengevoegd. De app herkent zelf of je al een account hebt. Uiteraard kan je ook een Twitter-profiel aan je persoon hangen en kun je een avatar uploaden. In een volgende update zouden titels voor de blogposts erg welkom zijn.

Downloaden: Blip.me Broadcast (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2011, 18:44
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen Podcast, webcast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.