Originele Angry Birds krijgt 15 Bad Piggies-levels en andere resolutie

Het originele Angry Birds-spel heeft een update gekregen met 15 nieuwe Bad Piggies-levels en een vernieuwde schermresolutie. Die maakt het spel soms scherper, maar soms juist een stuk vager.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Angry Birds surf n turf update nieuwe resolutieBinnenkort krijgt Angry Birds een Star Wars-metamorfose en onlangs nog werd de spin-off Bad Piggies uitgebracht door ontwikkelaar Rovio Mobile, maar dat betekent niet dat de oude garde Angry Birds-games niet meer ondersteund wordt. Sterker nog: Bad Piggies vormt de aanleiding voor de nieuwste update van het originele Angry Birds. Het spel is voorzien van een update met ’the 15 PIGGEST levels ever’. Eveneens zijn er 15 levels toegevoegd aan het hoofdstuk Surf ’n Turf.


Je vindt de Bad Piggies-levels als apart hoofdstuk vóór Surf ’n Turf in het spel, en het is ook niet de laatste update die we hoeven te verwachten omtrent Bad Piggies. Na deze eerste Bad Piggies-update kan je reeds vijftien levels spelen, maar de app toont al dat er nog dertig levels met hetzelfde thema op komst zijn. De Bad Piggies-levels worden gekenmerkt door hetzelfde groen-donkerblauwe kleurenthema als het los uitgebrachte spel, maar naar de voertuigen die je daarin kan bouwen wordt slechts gehint.

Angry Birds Bad Piggies menuWel is er nog iets veranderd aan Angry Birds, waar Rovio verder geen verslag van doet in de update-omschrijving van het spel. De resolutie van het spel is aangepast. Daardoor ziet het spel er in het nieuwe thema scherper uit dan ooit. De vogels en varkens hebben duidelijkere zwarte lijnen gekregen en de omgevingen van het nieuwe thema zijn ook scherper dan voorheen. In sommige oudere thema’s, geeft de visuele update echter een raar effect. Dat komt omdat niet alle omgevingen, zoals bijvoorbeeld de onder- en achtergrond, meegenomen zijn in de update. Daardoor steken sommige objecten en de vogels erg af tegen de omgeving. In de allereerste wereld oogt alles zelfs een beetje vaag.

Wij hebben de update getest op de iPhone 5 en de iPhone 4S, waarop Angry Birds er door de nieuwe beelden wat scherper en moderner oogt. Op de iPhone 3GS is het echter een ander verhaal. Van lezer Harold Bosch kregen we het onderstaande screenshot van de nieuwe resolutie op de non-Retina iPhone. De eerste waarschuwende 1-ster recensies druipen de Nederlandse App Store inmiddels al binnen.

Downloaden: Angry Birds (€0,79)

Angry Birds nieuwe resolutie screenshot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.