‘App Store boekte 35 procent meer omzet in december’

App-trackingdienst App Annie neemt in een nieuw rapport de algemene omzetcijfers van de App Store uitgebreid door. Daarbij komen een aantal interessante dingen aan het licht. Zo blijkt dat de App Store-omzet in december 2012 steeg met 35 procent ten opzichte van de maand daarvoor. Met het aantal nieuwe iDevices dat onder de kerstboom lag […]
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

App StoreApp-trackingdienst App Annie neemt in een nieuw rapport de algemene omzetcijfers van de App Store uitgebreid door. Daarbij komen een aantal interessante dingen aan het licht. Zo blijkt dat de App Store-omzet in december 2012 steeg met 35 procent ten opzichte van de maand daarvoor. Met het aantal nieuwe iDevices dat onder de kerstboom lag lijkt dat niet bijzonder, maar het onderzoeksbureau wijst er op dat de omzet in december 2011 ‘slechts’ met 25 procent steeg. De algemene omzet in december 2012 zou ongeveer het dubbele van december 2011 zijn.

App Annie heeft de omzetcijfers van de App Store ook gelegd naast die van Google Play. Daaruit blijkt dat Apple’s app-winkel op het moment ongeveer 3,5 keer zoveel omzet boekt als Google’s App Store-variant. Daarmee is de iOS App Store nog steeds flink wat groter, maar vergis je niet: App Annie wijst erop dat Google Play in het afgelopen jaar aanzienlijk is gegroeid.

app annie decemberomzet

Kijk je naar het aantal downloads in december, dan staat Apple bovenin de lijst van meest succesvolle uitgevers, gevolgd door Google. Onder de twee internetgiganten staat Electronic Arts, met weer daaronder Angry Birds-uitgever Rovio. Dat deze cijfers niet gelijk hoeven te staan aan gemaakte omzet bleek uit een eerder onderzoek van App Annie al: in november bleek Clash of Clans-uitgever Supercell meer omzet te maken dan Electronic Arts, terwijl het bedrijf slechts twee games in de App Store heeft staan.

De cijfers van App Annie zijn gebaseerd op de statistiekentracker die het bedrijf aanbiedt bij ontwikkelaars. Perfect zijn de cijfers daarom niet: lang niet alle apps maken gebruik van App Annie’s diensten. Het aantal apps dat dit wel doet is echter groot genoeg om de genoemde statistieken interessant te maken.

App Annie uitgevers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2013, 21:41
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, omzet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.