iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 7-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: 'sodes

Jared Sinclair kennen we van de uitstekende RSS-app Unread. Nu heeft deze ontwikkelaar een nieuwe app uitgebracht, bedoeld om zonder te veel franje podcasts te kunnen luisteren. ‘sodes is dan ook vooral bedoeld voor de incidentele luisteraar.

Als je kijkt naar Sinclair’s eerdere apps, dan zal je niet verbazen dat ‘sodes uitgekiend is ontworpen en er prachtig uit ziet, zoals je wel vaker ziet bij dit soort perfectionistische ontwikkelaars: ze maken een app waarbij ze precies weten wat ze zelf handig zouden vinden. En het blijkt dan bij veel meer mensen in de smaak te vallen. Misschien levert het wel betere apps op dan wanneer er een heel projectteam aan te pas moet komen. Gewoon iets maken wat je zelf mooi en handig vindt.

'sodes-app

Het perfectionisme is meteen te zien op het Now Playing-scherm, maar ook in de lijst met je 6 favorieten. Die worden gesorteerd op hoe favoriet ze écht zijn. Heel veel functies zul je niet terugvinden in de app. Dus geen slimme aanpassing van de snelheid, afspeellijsten of hoofdstukken; daarvoor kun je beter Overcast of een van de al bestaande podcast-apps pakken. Wel kun je instellen hoe ver je vooruit en achteruit kunt skippen en je kunt wat gekleurde thema’s kiezen. De afspeelsnelheid kun je ook wijzigen van 0,5x tot 2x.

Florence

Valentijnsdag is de dag van de liefde en het is dan ook passend dat precies op die dag Florence beschikbaar kwam, een interactief verhaal. Het is een liefdesverhaal waarbij gamestudio Mountains alles uit de kast heeft gehaald. Mountains was eerder betrokken bij Monument Valley en Cuphead, dus dat belooft veel.

Het verhaal begint met een dag in het leven van Florence, die een behoorlijk saai bestaan leidt. Maar dan komt ze haar grote liefde tegen en wordt alles anders. Als je Florence beschouwt als een game die je zo snel mogelijk uit wilt spelen, dan ben je in een halfuur klaar. Maar daar gaat het niet om: het gaat om de interactieve ervaring, met herkenbare dingen die je ook in het normale leven tegenkomt als het om relaties gaat. Als je uiteindelijk gaat samenwonen met iemand, moet je beslissen welke spullen je houdt. Je kunt immers maar op één zitbank tegelijk zitten en van toiletborstels heb je ook geen twee stuks nodig. Ook leuk voor niet-gamers.

RadioApp

Als je terugverlangt naar de tijd van radiofrequenties, dan is de RadioApp wat voor jou. In plaats van dat je standaard op naam zoekt, schuif je over de frequentiebalk om op zoek te gaan naar je favoriete station. Je moet dus wel de frequenties van jouw radiostation weten, maar de app brengt wel het oude gevoel terug. Mocht je toch liever op naam zoeken, dan kan dat gelukkig ook. Je kunt de app daarnaast als wekker instellen en stations aan je favorieten toevoegen. Je kan ook buitenlandse zenders selecteren en naar AM wisselen. Wil je liever een donkere modus, dan moet je een abonnement afsluiten van €1,99 per maand. Je hebt dan ook geen reclame en kan zenders onbeperkt als favoriet markeren. Wel belangrijk om te weten: de muziek stopt zodra je iPhone vergrendelt.

RadioApp met frequenties.

Flippy

Ketchapp is de maker van heel veel spelletjes op iOS. De ene is wat simpeler dan de ander, maar over het algemeen zijn ze leuk om te spelen. Flippy is één van haar nieuwste games en is een typisch renspel. Je rent met je personage over een lange baan en door op het scherm te tikken schiet je naar de andere kant van het level. Het doel is om de obstakels te ontwijken en andere renners in te halen, waardoor je een hoge score krijgt. De game kan daardoor behoorlijk hectisch zijn, omdat alles zo snel gaat. De game heeft een nogal spetterende uitstraling en een hyperactieve soundtrack, waardoor het spelen nog veel chaotischer kan zijn. Flippy is gratis te spelen, maar bevat wel advertenties. Mocht je echt verslaafd geraakt zijn, dan kun je deze afkopen.

Kydy

Kydy is een app die eigenlijk vorige week al verscheen, maar die nog interessant genoeg is om nog even te noemen. De app gebruikt geanimeerde AR-karakters om berichten door te geven. Voor als je zelf niet durft. Moet je bijvoorbeeld een vriend vertellen dat je de geleende Apple TV kapot hebt gemaakt? Dan kun je een AR-poppetje het verhaal laten doen, als je zelf niet durft. Persoonlijk denken we dat het iets verstandiger is om toch maar gewoon zelf excuses aan te bieden… maar hee, we kunnen niet in jouw hoofd kijken en misschien ben jij wel zo iemand die liever wegloopt voor de confrontatie. In dat geval is Kydy de oplossing. Je opent de app, scant een plat oppervlak en kiest een karakter. Neem je stem op in een bericht dat maximaal 15 seconden mag duren en verstuur je bericht. De ontvanger krijgt een melding en scant met de iPhone-camera om het bericht te zien. Minpuntje is dat de ander ook over de app moet beschikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.