iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 8-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Alto's Odyssey
Eén van de grootste releases van deze week is Alto’s Odyssey. De game is het directe vervolg van de eerste Alto’s Adventure. Aan het vervolg heeft de ontwikkelaar een lange tijd gewerkt. De basis van de game is nog hetzelfde gebleven: je glijdt op je snowboard langs allerlei gebieden om de hoogste score te halen. Ook voer je stunts uit en zorg je ervoor dat je goed landt. Belangrijk daarbij is dat je in de juiste flow komt, zodat tje ongestoord kan blijven snowboarden. In Alto’s Odyssey is dat dus niet anders, al zijn er wel wat gameplay-elementen aan toegevoegd. Zo kun je nu langs muren glijden en stuiter je over luchtballonnen.

Belangrijk in Alto’s Odyssey is de visuele stijl van de game. Net als in Alto’s Adventure glij je langs allerlei prachtige gebieden. Maar in plaats van alleen sneeuwlandschap, kom je nu ook bij zanderige gebieden, tempels en diepe ravijnen. Het weer heeft ook invloed op het spel, bijvoorbeeld door regen of mist. Net als het visuele plaatje zorgt het geluid voor een plezierige ervaring. De Zenmodus komt daar goed van pas. Het draait dan niet om het behalen van de hoogste score, want je speelt deze spelstand alleen ter ontspanning. Alto’s Adventure is zowel beschikbaar voor de iPhone, iPad als Apple TV. Je hoeft de game maar één keer aan te schaffen, want je kunt dan op meerdere apparaten spelen. Je spelbestand wordt bovendien gesynchroniseerd, dus je hoeft niet opnieuw te beginnen.

Nusic

De nieuwe muziek-app Nusic stemt de muziek af op basis van je stemming. Om de app te kunnen gebruiken, heb je een geldig Spotify Premium-account nodig. De app is dan ook eigenlijk een alternatief voor Spotify. Nusic kijkt naar de genre’s waar je graag naar luistert en deelt deze logisch in op basis van je stemming. In totaal bevat Nusic 23 verschillende stemmingen en maar liefst 88 verschillende muziekgenre’s. Je kan nummers ook liken of disliken door naar links of rechts te vegen. Heb je geen geldig Spotify-abonnement, dan kan je ook de YouTube-speler gebruiken.

Sip

Product Hunt is een bekende website waar allerlei nieuwe spullen gepromoot worden. Ook technieuws komt daar voorbij en in hun nieuwe app Sip Stories worden deze verhalen verzameld. Elke werkdag worden verhalen gebundeld en in de app getoond, vergelijkbaar met Twitter Moments. Nieuwtjes worden kort en bondig voorgelegd, maar ook met verwijzingen naar uitgebreidere verhalen. De losse nieuwtjes volgen elkaar snel op, maar doordat je maar één keer per dag een melding van nieuwe verhalen krijgt, hoef je de app niet de hele dag door te openen.

Sip van Product Hunt.

Tweeten

Was je nog op zoek naar een geschikte opvolger van de officiële Twitter-app voor de Mac? Dan willen wij graag Tweeten van harte aanbevelen. De app werkt nagenoeg hetzelfde als Tweetdeck, maar voegt daar een aantal handige functies aan toe. Zo heeft de app een gif-functie, kun je Twitter-video’s downloaden en ondersteunt hij zelfs de Touch Bar op de Mac. Daarnaast behoud je alle voordelen van Tweetdeck, zoals de meerdere kolommen en de mogelijkheid om meerdere accounts te gebruiken.

Tweeten is te downloaden vanaf de website van de maker

Bouncy Smash

Als je voor het weekend nog een geinig spelletje zoekt, dan is Bouncy Smash het proberen waard. De game is een arcade-achtig platform spelletje waarin je niets anders doet dan stuiteren. Je speelt met een bal-achtig poppetje waarmee je je vijanden verpletterd. De kunst is om dit zo te timen, dat je al stuiterend door het level heen raast. De game bevat ook dagelijkse en wekelijkse uitdagingen om je zoet te houden, maar heeft ook een Arcade-stand die je eindeloos kan blijven spelen. Gecombineerd met het kleurrijke uiterlijk is dit spelletje erg geschikt om zo af en toe eens op te pakken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.