iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 48-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Wondershare
Deze augmented reality-app zorgt dat een normale ruimte in huis wordt veranderd in een wonderlijke omgeving, waar zich verhalen afspelen. Dankzij AR kun je een verhaal laten plaatsvinden in je eigen vertrouwde omgeving.

Door ondertussen het verhaal te vertellen worden kinderen helemaal meegezogen in de gebeurtenissen. Je kunt zelfs tegen de karakters praten. Er zitten nu twee verhalen in: ‘A Brief History of Amazing Stunts by Astounding People’ en ‘Little Red the Inventor’. Meer verhalen volgen nog.

My Doumi

De makers van de Dr. Panda-apps hebben een nieuwe game waarin je een virtueel huisdier gaat verzorgen. Met My Doumi kunnen spelers hun eigen virtuele huisdier opvoeden en ermee spelen, maar ook in de echte wereld brengen met ARKit en foto’s. Op 6 december komt er een speciale kerstupdate van My Doumi uit, waarvan je hieronder de trailer kunt zien:

Om Doumi happy te houden speel je spelletjes en geef je outfits en lekkere snacks. Zorg ook dat je huisdier genoeg slaap krijgt, zodat Doumi kan groeien en van vorm kan veranderen. Er zitten 50 levels in die je tot leven kunt brengen in de echte wereld dankzij AR. Verder zijn er 13 verschillende activiteiten en 4 spelletjes.

Roland Beat Sync Maker

Liefhebbers van dancemuziek weten dat de video’s tijdens een optreden vaak net zo belangrijk zijn als de muziek van de dj. Maar niet iedere dj is goed in het maken van een videoshow en dan kun je wel wat hulp gebruiken van de Beat Sync Maker-app van Roland. Dit bekende merk voor audio-apparatuur heeft een app ontwikkeld waardoor je geen computer meer nodig hebt, maar alles op je iPhone of iPad kunt regelen. Je geeft de timing en de intensiteit van het effect aan. Eventueel kun je een meerdere video’s uit de camerarol halen, als eentje niet genoeg is.

De app zelf is gratis voor clips tot 30 seconden, dus genoeg voor Instagram. Voor langere video’s moet je een in-app aankoop doen en dat geldt ook als je wilt koppelen met de Roland Go:Mixer of Go:Mixer Pro apps. Op de website van Roland vind je meer info.

Nums

Leer tellen in een vreemde taal met Nums. Deze app is gemaakt door Frank Benkelmann en is bedoeld om in 25 verschillende talen te leren tellen. Dat kan handig zijn als je zakelijk of privé in een vreemde taal moet communiceren, al was het alleen maar om “vier bier” of “zes hotdogs” te kunnen bestellen. Vaak leer je wel de losse woordjes zoals “hallo” en “bedankt”, maar de getallen schieten er nog wel eens bij in. Bovendien kun je op vakantie makkelijker verstaan hoeveel je moet betalen.

De app toont je willekeurige getallen en leest het getal voor in de gekozen taal. Beginners krijgen daarbij een cijfer en de uitgeschreven tekst te zien. Ben je wat meer ervaren, dan kun je je volledig concentreren op de uitspraak. Tik je het juiste getal in, dan volgt er een nieuw getal waarop je je kunt stukbijten. Je ziet je voortgang en bepaalt zelf of je de getallen van 0 tot 9 o van 0 tot 9999 wilt oefenen. Ook de snelheid van de spraak kun je regelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.