iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 39-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Waze
Waze maakte deze week de sprong naar CarPlay. Daarbij is de vormgeving wat je van Waze gewend bent: kleurrijke icoontjes en poppetjes om andere Waze-gebuikers aan te geven. Waze ziet er op CarPlay overzichtelijk uit en laat je prima van A naar B navigeren. Het fijne van de CarPlay-versie is dat je de maximale toegestane snelheid kan bekijken, want met een verkeersbord in de rechter bovenhoek zie je meteen hoe hard je mag rijden.

Kaart van Waze in CarPlay.

Waze waarschuwt je naast files ook voor flitsers en ongelukken. In de CarPlay-versie geef je met een knop aan of de flitser er nog staat. Dat doe je gewoon vanaf je CarPlay-scherm, dus met een enkele tik waarschuw je ook je mede Waze-gebruikers. Je kan ook vanaf je CarPlay-systeem zelf iets melden bij Waze. Je gebruikt hiervoor de meldingsknop rechtsonder, waarna je kan kiezen tussen een mobiele controle of trajectcontrole, een ongeval, een file of ander gevaar. Je hoeft alleen maar op het icoontje te tikken en de waarschuwing wordt op de kaart gezet.

Flitser of file melden in Waze in CarPlay.

Waze in CarPlay is een hele fijne aanvulling, maar het is wel jammer dat enkele functies missen. Je kan snel navigeren naar huis of werk, maar zoeken naar restaurants of parkeerplekken in de buurt kan niet zo makkelijk. Bovendien ontbreekt de stembediening, waardoor je altijd moet terugvallen op het gebruik van het virtuele toetsenbord. Desalniettemin is het een prima toevoeging voor CarPlay-gebruikers.

Linea Go

Je bent misschien al bekend me Linea Sketch, een veelzijdige tekenapp voor de iPad. Er is nu ook een iPhone-variant met de naam Linea Go. Of je nu snel iets wil noteren of juist je creativiteit de vrije loop wil laten gaan, met Linea Go maak je de mooiste (aan)tekeningen. Het fijne van de app is dat hij synchroniseert via iCloud, dus al je tekeningen zijn ook op je iPad te bekijken en andersom. De app is meteen klaar voor de iPhone XS Max en iPhone XR, dus je tekeningen zien er op deze nieuwe toestellen extra mooi uit. Je tekenkunsten worden live opgenomen, dus je kan later alles stap voor stap terugkijken.

Linea Go op de iPhone.

Vivaldi

Je kent de app Vivaldi misschien nog wel van naam: het is een nieuwe internetbrowser voor de Mac voor veeleisende gebruikers. De browser is opgericht door Jon von Tetzchner, die eerder CEO van de Opera-browser was. De nieuwe versie 2.0 introduceert een sync-functie, waarmee bladwijzers en andere instellingen gesynchroniseerd wordt tussen meerdere computers. Je hoeft daarvoor alleen nog in te loggen met je Vivaldi-account. Er zijn allerlei nieuwe thema’s en je kan snelkoppelingen toevoegen aan de zijbalk, die in een soort Slide Over-weergave over je huidige webpagina verschijnt. Je kan ook tabbladen samenvoegen voor meer overzicht. In de video zie je nog meer nieuwe functies voorbij komen.

Je kan de browser downloaden via de Vivaldi-website.

Dragalia Lost

Misschien heb je het helemaal gemist, maar Nintendo heeft een nieuwe game uitgebracht voor de iPhone en iPad. Voorlopig is de game alleen nog te spelen met een Amerikaanse Apple ID, maar als je die toch al hebt kun je hem net zo goed even uitproberen. Deze keer is de game niet gebaseerd op één van de bekende series. Dragalia Lost is een typisch Japanse actie-RPG waarin je het Kingdom of Alberia van de ondergang redt. De game bestaat uit allerlei snelle gevechten en is gratis te downloaden en te spelen. Bekijk de uitgebreide presentatie hieronder om een betere indruk te krijgen.

Let op: De game is voorlopig alleen beschikbaar met een Amerikaanse Apple ID.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.