iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 38-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Overcast
Overcast is een van de meest bekende apps om podcasts te luisteren op je iPhone. Ontwikkelaar Marco Arment werd echter ontmoedigd door het feit dat Apple op de Apple Watch allerlei beperkingen stelde voor podcast-apps. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen en is de app nu prima te gebruiken als losse podcast-app op je pols. Versie 5 van Overcast heeft een Apple Watch-app, waarbij je de afleveringen die je nog niet hebt geluisterd automatisch kunt laten doorsturen naar je horloge. Je kunt ook handmatig afleveringen overzetten. Dit duurt nog steeds vrij lang, dus je kunt ondertussen het beste even iets anders gaan doen. Automatisch synchroniseren is nóg makkelijker en dat staat standaard ingeschakeld.

Overcast 5 op Apple Watch

In een blogposting van Marco Arment kun je meer lezen over het ontstaansproces van de app. In augustus 2017 verwijderde Arment de Overwatch Apple Watch-app, omdat het niet goed functioneerde. Nu zijn er nog steeds wel wat beperkingen. Zo werkt de Smart Speed-functie niet, waarbij de snelheid automatisch wordt verhoogd als er stiltes vallen. Ook de Voice Boost voor betere verstaanbaarheid van stemmen werkt niet op de Apple Watch. Los daarvan heeft Overcast op de Apple Watch veel te bieden.

Life is Strange

‘Life Is Strange: Before the Storm’ is de opvolger van de eerder verschenen game ‘Life is Strange’ van Square Enix. Dat was een van de beste avonturengames voor de iPhone. Tijdreizen, mooie muziek en de belevingswereld van tieners: deze game heeft het allemaal. Je hebt minimaal een iPhone 7 nodig om Before the Storm te kunnen spelen. Je speelt Chloe, een tiener in een avonturenspel. In onderstaande video krijg je een goede indruk wat je ongeveer kunt verwachten. Helaas lijkt er nog geen ondersteuning te zijn voor controllers.

De game is ontwikkeld door Deck Nine Games en is ook te spelen op een Android-smartphone. Het is een freemium-game: installatie is gratis, maar je kunt allerlei contentpakketten aanschaffen voor €4,49 per stuk. Voor de bonus-episode die je misschien van de PS4 kent betaal je iets minder, namelijk €3,49. Echte fans kunnen meteen alle drie episodes tegelijk aanschaffen in een bundel.

Tapperuse

Tapperuse is een nieuwe Nederlandse app waarmee je per minuut betaalt voor pretpark, sauna of museum. Voor als een toegangskaartje te duur is. Een uitje naar een pretpark is niet echt goedkoop. Je zult maar net in de buurt zijn en alleen zin hebben in die ene nieuwe attractie die je eens wilt proberen. Normaal gesproken moet je dan het volledige bedrag betalen, maar met Tapperuse kun je voortaan per minuut betalen. Het werkt uiteraard alleen bij attracties die eraan meewerken. In de app vind je locatie die meedoen. Je tapt als je de locatie binnengaat en tapt weer uit als je vertrekt. Vervolgens betaal je alleen voor de tijd dat je aanwezig was.

Invite

Na ‘de AirBnb van’ en ‘de Uber van’ is het nu tijd voor apps die het Nederlandse succesnummer Tikkie nabootsen. De Nederlandse app Invite noemt zich “een soort Tikkie voor uitnodigingen” – “en het werkt vele malen makkelijker dan Facebook Events”. De app Invite wil mensen samen brengen. Je nodigt je vrienden uit voor evenementen, krijgt inzicht wie er gaat en vrienden kunnen reageren zonder dat ze een app hoeven te installeren. De app is gebaseerd op het idee dat iedereen wel een smartphone met WhatsApp heeft – die app heb je dan ook nodig om Invite te kunnen gebruiken. Of Invite net zo populair wordt als Tikkie is nog maar de vraag. Voor betaalverzoeken zijn er niet zoveel alternatieven, voor het plannen van evenementen wel.

Space Alert

We hadden natuurlijk de Shortcuts-app kunnen uitroepen tot onze App van de Week. Maar meestal proberen we je in deze rubriek te inspireren met apps die je nog niet kent. Zoals Space Alert, een tekstavontuur in de Shortcuts-app. Op termijn zouden ontwikkelaars zelfs complete boeken kunnen omzetten naar Shortcuts-toepassingen. Space Alert geeft je een indruk hoe dat eruit kan zien. In dit ruimte-avontuur kun je luisteren en spelen. Het doet misschien wat denken aan ‘Lifeline’, een veel bekendere tekstgebaseerde app. Maar ook ‘A Dark Room’ is een goed voorbeeld in welke richting je moet denken bij dit genre.

Voor de ontwikkelaar van Space Alert was het vooral om te laten zien dat dit mogelijk is. Je installeert eerst de Shortcuts-app uit de App Store en klikt daarna op het linkje onderaan deze blogposting.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.