Dashlane logo.

Wachtwoordenapp Dashlane houdt het dark web voor je in de gaten

Dashlane, de populaire wachtwoordenapp, is sinds november vorig jaar in het Nederlands beschikbaar. Vandaag brengen de ontwikkelaars een nieuwe versie uit, 6.0, die enkele grote toevoegingen omvat.

De nieuwste versie van de wachtwoordenapp Dashlane omvat onder meer het Identity Dashboard. Dat moet gebruikers meer informatie bieden over hun online veiligheid, maar tegelijk ook helpen die te verbeteren.

Nieuwe functies Dashlane

De nieuwe versie van Dashlane speelt volgens CEO Emmanuel Schalit in op de complexe taak die iedereen tegenwoordig heeft: het managen van de online identiteit. In het kort houdt dat volgens Schalit vooral in dat in een tijd van datalekken en grote hackpogingen, mensen ervoor moeten zorgen dat elke account een uniek en complex wachtwoord heeft.

Dat zorgt voor extra moeilijkheden bij het beheer van al die wachtwoorden. Een van de redenen waarom mensen een makkelijk wachtwoord nemen en dat op veel verschillende plekken gebruiken om mee in te loggen, ligt in het feit dat er zoveel verschillende accounts aangemaakt moeten worden. Schalit stelt dat Dashlane 6 echter helpt bij het beheer en in de gaten houden van al die accounts.

Dark web controleren

Dashlane 6 bevat op de eerste plaats het nieuwe Identity Dashboard. Dat is een interessante (maar premium) functie waarin je maximaal vijf e-mailaccounts kunt opgeven, waarna Identity Dashboard het dark web voor je in de gaten houdt. Simpel gezegd, wordt er gecontroleerd of bijvoorbeeld je mailadres en daaraan gekoppelde gegevens ergens te koop staan.

Een andere nieuwe functie is Password Health, dat in de gaten houdt hoe veilig een wachtwoord is. Zo weten gebruikers precies welke wachtwoorden ze eigenlijk nog moeten aansterken. Daar komt bij dat Dashlane 6 ook meteen de nodige middelen biedt om die wachtwoorden te verbeteren.

Binnen deze nieuwe functie is het veilig delen van inloggegevens ook mogelijk. Zodoende kan je je inloggegevens van bijvoorbeeld een webshop delen met familie of vrienden, zonder je wachtwoord te hoeven geven. Premium-klanten kunnen tot slot nog een VPN aanschaffen om hun online activiteiten op onveilige verbindingen te beveiligen.

Twee varianten

Dashplan 6 kan in twee varianten gebruikt worden. Er is de gratis variant, waarin tot vijftig wachtwoorden bewaard kunnen worden, en de premium-versie. Die laatste kost 3,33 euro per maand en biedt een aantal extra functies, waaronder de monitoring van het dark web en de VPN.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2018, 19:08
Bron Bron Dash Lane
Categorie Apps
Onderwerp wachtwoorden
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.