Dropbox voor Gmail add-on (2)

Dropbox maakt het makkelijker om bestanden te vinden in Gmail

De speciale add-on van Dropbox en Google moet het een stuk makkelijker maken om al je Dropbox-content naar Gmail te brengen. Maar dat is niet alles wat het doet. Omgedraaid wordt het ook makkelijker om bestanden naar de opslagdienst te brengen.

Dropbox wil zichzelf onmisbaar maken. Daarvoor werkt het samen met heel veel bedrijven. Eén daarvan is Google, waar Dropbox eerder dit jaar een samenwerking mee aankondigde. Uit dat partnerschap komt vandaag voor het eerst iets voort, namelijk een add-on voor Gmail. Die komt vandaag beschikbaar op Android, maar is op korte termijn ook op iOS te gebruiken.

Dropbox add-on

De nieuwe toevoeging verschijnt, zodra je die geïnstalleerd hebt, bovenin beeld. Dat is dezelfde plek waar ook linkjes staan naar de Google Agenda en Taken. Als je klikt op het Dropbox-icoontje, dan scant de app de mail die je geopend hebt en wordt er gezocht naar bijlagen. Daarbij houdt de app ook rekening met de vraag of het om Dropbox-links of traditionele bijlagen gaat.

Mooi is ook dat er een hele lijst met contextuele informatie verschijnt. Zo is te zien wie de bijlage verzonden heeft, wanneer dat gebeurd is, hoe de bestanden heten en waar ze te vinden zijn. Dat laatste is ook handig als je bijvoorbeeld een hele lange mailwisseling moet doorspitten op dat ene bestandje waar je naar op zoek bent.

Dropbox voor Gmail add-on

Handig opslaan
De toevoeging aan Gmail biedt overigens ook de mogelijkheid om documenten op een handige plek op te slaan. Vaak belanden bijlagen in een downloads-map, waardoor er een rommeltje ontstaat. Dankzij de nieuwe samenwerking met Google, kan echter je Dropbox-indeling gevolgd worden. Dat betekent dat al je mappen terug te vinden zijn, zodat bijlagen makkelijk op de juiste plek belanden.

Zodra je de add-on hebt toegevoegd aan de internetversie van Gmail, kan je hem ook toevoegen aan de mobiele app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.