iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 29-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Motorsport Manager Mobile 3

Kijk je altijd met jaloerse blik naar Max Verstappen en zijn team? Dan is Motorsport Manager Mobile 3 wat voor jou. In deze racegame stel je je eigen raceteam samen, waarbij je ook verantwoordelijk bent voor de belangrijke keuzes. Kies de juiste racers, maak je eigen auto en bedenk de beste strategie. In de game moet je ook de beste pitstop-strategie bedenken, zodat je je racers kan voorzien van versie nieuwe banden zonder kostbare tijd te verliezen.

In de game race je dus niet zelf, want het draait helemaal om het managen van het beste raceteam. Je kijkt wel live mee met de races en grijpt in op het moment dat het nodig is. Je kan deelnemen aan zes nieuwe kampioenschappen, waarbij je voor het eerst ook naar Monaco afreist. De app heeft zelfs een AR-stand, waardoor je zelf het camerastandpunt van de race bepaalt.

Om de app te kunnen spelen betaal je eenmalig €4,49. Daarna is het spel uit te breiden met optionele in-app aankopen. De prijzen daarvan variëren van €2,29 tot €7,99. De game is geoptimaliseerd voor zowel de iPhone als de iPad.

Wilson FM

Luister je graag naar podcasts? Probeer dan eens de nieuwe app Wilson FM. Deze app verzamelt elke week de beste podcast-afleveringen van verschillende podcasts, gebaseerd op een relevant thema. De lijsten worden met de hand samengesteld en zijn dus niet gebaseerd op algoritmes. De moeite waard om te proberen voor de echte podcast-liefhebbers.

Metro Tram Amsterdam

Na jaren bouwen, uitstellen en plannen is het eindelijk zover: de Noord/Zuidlijn gaat dit weekend open. Om jezelf wegwijs te maken gebruik je daar natuurlijk een app voor. De Metro Tram Amsterdam-app brengt het openbaar vervoer in Amsterdam in kaart, inclusief de nieuwe Noord/Zuidlijn dus. Ideaal als je een dagje Amsterdam gepland hebt, maar ook als je in Amsterdam woont en voor het eerst de Noord/Zuidlijn gebruikt. Je plant er geen routes mee zoals met de NS-app en je vindt er ook geen vertrektijden, maar de app bevat wel handige informatie over vaste routes.

Metro Tram Amsterdam.

MotoTour

Ben je motorrijder, dan volstaat een standaard navigatie-app vaak niet. Als je voor je plezier op de motor zit, wil je niet op de snelst mogelijke manier van A naar B, maar wil je juist mooie routes rijden. De app MotoTour biedt de mooiste routes vanaf jouw locatie. Geef in de app aan hoe lang, hoe ver en wat voor type route je wil rijden. De app geeft begeleide instructies zodat jij ook van de omgeving kan genieten. Om de app te kunnen gebruiken heb je wel een account nodig, waarbij je eerste tour helemaal gratis is.

MototTour.

Kermis FM

Het is weer zover: de Tilburgse kermis is weer geopend. Tot en met 29 juli vind je de grootste kermis van de Benelux weer in de binnenstad van Tilburg. Dat betekent ook dat Kermis FM weer is begonnen, het bijbehorende radiostation. Dit jaar is het extra spannend, want het station bestaat alweer tien jaar. Wil je alles weten over de kermis, dan kun je daar de Kermis FM-app voor gebruiken. Je luistert met de app naar de radio of bekijkt de livestream, maar je vindt er ook informatie over de kermis zelf. Welke attractie staat waar en wat is het laatste nieuws? In de app vind je alles wat je wil weten.

FinancyBirds

Er zijn allerlei apps waarmee je je persoonlijke uitgaven kan bijhouden, maar FinancyBirds focust zich op stellen en partners. Iedere gebruiker maakt een eigen account, waarna je ze aan elkaar koppelt. Je kan dan precies zien wie wat uitgegeven heeft of wat de inkomsten zijn. De app laat je ook budgetten opstellen, zodat je ongewenste uitgaven binnen de perken houdt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.