iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 20-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 20 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: TV-app
De grootste nieuwe release van deze week is ongetwijfeld Apple’s eigen TV-app. De TV-app is voor veel gebruikers helemaal nieuw, want sinds iOS 12.3 en tvOS 12.3 is de app voor het eerst beschikbaar gekomen voor gebruikers in Nederland en België. Met de app kijk je niet alleen naar al je films die je gekocht hebt via de iTunes Store, want je kan ook zoeken naar films en series die op onder andere Netflix te zien zijn.

TV-app op Apple TV met Volgende.

Met de zoekfunctie verschijnen namelijk ook films en series van Netflix, Amazon Prime Video en Hayu in de zoekresultaten. Het kijken zelf gebeurt via de app van de bijbehorende dienst, maar het zorgt er wel voor dat de TV-app een soort overkoepelende app is voor allerlei diensten. Vooral op de Apple TV is de app erg mooi en veelzijdig.

Je vindt de TV-app standaard op elke iPhone, iPad en Apple TV met respectievelijk iOS 12.3 en tvOS 12.3.

AirSynth

AirSynth is een muzikale app die alleen geschikt is voor toestellen met de TrueDepth-camera. AirSynth laat je namelijk muziek maken met je handen. Door je handen voor de camera op en neer te bewegen, klinken er andere synthesizer-achtige geluidjes. Doordat de camera ziet hoe dichtbij je bent, kun je de muziek met grote precisie bedienen. Het is vooral grappig om ermee te experimenteren, want de app zelf is wel vrij beperkt.

Portrify

Misschien heb je Portrify al in de iCulture Deals voorbij zien komen. Portrify is een nieuwe app waarmee je van je portretfoto een kunstwerkje maakt. De app maakt gebruik van het diepteeffect dat herkend wordt door de voorste camera op de nieuwste toestellen. Met felle kleuren en grappige effecten maak je in een handomdraai je eigen kunstwerkje. De achtergronden worden automatisch weggefilterd, dus je hoeft niet bang te zijn dat die ene persoon in de achtergrond jouw kunstwerk verpest. Let wel op dat de app alleen werkt op de iPhone 8 Plus en de iPhone X-serie.

Perfect Tempo

Gaan nummers je soms iets te snel of juist iets te langzaam? Perfect Tempo is een compleet vernieuwde app waarmee je het tempo van de nummers in Apple Music kunt aanpassen. Het mooie is dat je de snelheid aan kan passen, zonder dat dit van invloed is op de toonhoogte. Je muziek klinkt daardoor niet als een zanger die aan de helium zit. De app lijkt erg op de standaard Muziek-app, maar biedt dus allerlei extra opties om het tempo aan te passen.

HTM Fiets

HTM is het vervoersbedrijf in de regio Den Haag. Sinds kort hebben ze ook deelfietsen. Met de nieuwe HTM Fiets-app pik je een fiets in de buurt op. Nadat je je geregistreerd hebt, bekijk je welke fietsen er in de buurt zin. Het fietsslot ontgrendel je door de QR-code te scannen en je kan je rit ook pauzeren als je bijvoorbeeld een tussenstop hebt. De app geeft ook de optie om je fiets te reserveren. Hou er wel rekening mee dat je je fiets terug moet brengen naar de stalling.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 mei 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.