iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 13-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 13 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Cardhop

Deze week is de Mac-app Cardhop naar iOS gekomen. De app is afkomstig van de makers van Fantastical. Cardhop heeft allerlei handige snufjes ingebouwd. Zo kun je bijvoorbeeld snelle tekstcommando’s invoeren zoals ‘call Tim C’, en Cardhop zal met Tim Cook bellen, als je natuurlijk zijn nummer hebt. Deze functie werkt ook voor routegeleiding, e-mail, FaceTime en meer.

Cardhop heeft een overzichtelijk uiterlijk waarin je kunt wisselen tussen een lichte en een donkere modus. Onderin de app zit een universele zoekbalk, zodat je vanuit bijna elk scherm door de app kunt zoeken. Ben je op zoek naar een uitgebreidere en fraaiere versie van de standaard Contacten-app van Apple, dan is Cardhop zeker het overwegen waard.

Binnenkort lees je op iCulture nog een uitgebreide review van Cardhop voor iOS.

Cliff Drift

Dit simpele, maar verslavende spelletje is ideaal voor als je even je gedachte op nul wil zetten. Door je vinger op het scherm te houden kun je de auto driften met de klok mee. De bedoeling is om al driftend door het circuit te rijden tot je bij de finish bent. Kom je in hogere levels, dan worden ze ook steeds moeilijker. De game is gratis te spelen, maar heeft wel advertenties. Voor €3,49 kun je deze afkopen.

Deliciously Ella

Voor veganisten is Deliciously Ella een hele handige app. Het kan vooral voor beginnende veganisten best een uitdaging zijn om te bedenken wat je nu weer moet eten. Deliciously Ella zit boordevol recepten met slechts plantaardige ingrediënten. Wekelijks worden nieuwe video’s en andere content toegevoegd, zodat je nooit zonder inspiratie komt te zitten. Heb je geen trek? Dan kun je in deze app ook terecht voor yogavideo’s en tutorials.

Apple Shortcuts

Deze week heeft de Shortcuts app van Apple een mooie update gekregen. Je kunt nu met Shortcuts een notitie aanmaken en getallen uitlezen uit documenten. Ben je bezig met een route opvragen met een shortcut? Dan kun je nu ook de aankomsttijd en afstand tot je bestemming opvragen. Wil je weten wat je nog meer met Shortcuts kunt doen? Lees dan Shortcuts-uitleg!

The Elder Scrolls: Blades

Na wat vertraging te hebben opgelopen is deze nieuwe game van Bethesda Studio’s eindelijk op je iPhone en iPad te spelen. Deze gratis game (met optionele in-app aankopen) is bedoeld om spelers een voorproefje te geven op de fantasiegames van de gamestudio, waaronder Skyrim. Ondanks dat het een voorproefje is, ziet de game er zeer fraai uit. Met 3D-animatie en mooie graphics krijg je een goed beeld van het echte werk. Je sticht je eigen stad om zo extra machtig te worden. Je kunt ook vechten met bekende fantasiewezens van de gameserie, van zombies tot trollen. Zeker voor een gratis game is het absoluut het proberen waard als je van fantasiegames houdt. De app is nu alleen nog beschikbaar op uitnodiging, maar wordt later beschikbaar voor iedereen.

Pock

De laatste app in de lijst van deze week is bedoeld voor de Touch Bar-gebruikers onder ons. Met Pock kun je het Dock van je Mac laten verschijnen op het schermpje boven je toetsenbord. Handig voor de echte power-user. Heb je meer apps in je Dock staan dan op de Touch Bar past? Dan kun je gewoon van links naar rechts scrollen om de rest tevoorschijn te toveren. Heb je een notificatie van een app, zoals Mail? Ook dat laat Pock zien.

Pock op Touch Bar.

Pock is gratis te downloaden op GitHub.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2019, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.