iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België
iCulture: Nederlandse apps

Dit zijn de leukste nieuwe Nederlandse apps van maart 2019

Wat waren de leukste Nederlandse en Belgische apps van de maand maart 2019? iCulture zet de interessantste apps van maart 2019 voor je op een rijtje.

Ook in Nederland en België worden heel wat interessante apps gemaakt. In dit maandelijkse overzicht brengen we de beste Nederlandse iPhone apps bij je onder de aandacht. Het is een mooie aanvulling op onze wekelijkse rubriek App Gemist, waarin je apps van over de hele wereld vindt. De meeste apps zijn nieuw, maar soms vind je er ook eentje tussen die een flinke update heeft gekregen.


Eerder deze maand besproken op iCulture:

Heb je zelf een leuke of interessante app ontwikkeld? Stuur ons dan een mailtje via [email protected] of hou ons op de hoogte via het contactformulier!

iCulture App van de Maand: Power Player

Met Power Player til je de muziekbibliotheek op je iPad naar een hoger niveau. De standaard Muziek-app op de iPad is grotendeels een opgeblazen versie van de iPhone-variant. Power Player importeert je Apple Music-bibliotheek en biedt een prachtige weergave ervan. Het ontwerp doet een beetje denken aan een oude versie van iTunes op de Mac. Als je een album opent wordt de achtergrondkleur een geblurde versie van de album cover.

Power Player voor iPad.

Wil je lekker meezingen? Dat kan! Power Player laat zowel de muziekbediening als de songtekst zien op één scherm, terwijl je in de standaard Muziek-app moet scrollen. Ook navigeren tussen albums, artiesten, afspeellijsten et cetera is makkelijker in Power Player. Je kunt Power Player 14 dagen gratis proberen.

Stamboompjes

Met Stamboompjes leer je kinderen over het concept van een stamboom. Met kleurrijke tekeningen leren kinderen over familie, erfelijkheid en stambomen. Aan de hand van een familie konijnen kun je met één of twee personen spelletjes spelen om stambomen compleet te maken. Heeft het konijn dezelfde neus, mond of bijvoorbeeld tanden? Met dat soort vragen leren de allerkleinsten de link tussen ouders en kinderen.

Geertje Weertje

Geertje Weertje is een nieuwe Nederlandse weerapp die het opstaan en kiezen van kleren iets gemakkelijker maakt. De app heeft een zo simpel mogelijke interface en geeft je snel een overzicht van wat je kunt verwachten. Geertje adviseert je op elk moment over het weer en de beste kleedstijl. “In de regen sta jij dus nooit meer met je t-shirtje buiten en als het vriest lig jij lekker in bed met Netflix en verwarming op standje crematie”, beloven de makers. De app zal altijd gratis blijven en bevat geen in-app aankopen. De laatste update heeft de app een compleet nieuwe look & feel gegeven. Zo is nu in één overzicht te zien wat het weer gedurende de dag wordt en verandert de achtergrond op basis van de temperatuur zodat je in een oogopslag ziet wat jij vandaag, morgen en overmorgen aan moet trekken.

Dyslexie Test & Tips

De app Dyslexie Test & Tips vertelt je in tien minuten of je last hebt van dyslexie, zodat je hulp kunt inschakelen. “Dat scheelt een hoop achterstand en frustratie op school”, lieten de makers ons weten. “Maar ook voor volwassenen is het vaak een eye opener”. De app is door de Hogeschool Rotterdam getest op betrouwbaarheid. In de app kun je een gedragsprofiel aanmaken. Mensen met dyslexie zijn vaak visueel ingesteld en doen daarom bepaalde dingen anders. Het gaat om 12 gedragingen: hoe je kijkt, luistert, praat, leert, leest, denkt, schrijft en dergelijke. Dat is handige informatie, niet alleen voor de persoon zelf maar ook voor ouders en leerkrachten. Verder bevat de app ruim 150 tips voor thuis, op school, tijdens de studie en voor op het werk, met aanbevelingen hoe je het beste met dyslexie kunt omgaan. Te gebruiken in het Nederlands, Engels, Duits en Spaans.

Sjoelbak

Wie kent het niet? Ouderwets gezellig sjoelen. Met Sjoelbak doe je wat je zou verwachten: sjoelen op je iPhone en iPad. De app werkt goed en houdt echt rekening met hoe stevig je de schijven wegveegt. Aan de linkerkant van de sjoelbak zie je hoeveel schijven je nog over hebt. Sjoelbak heeft advertenties, maar die komen niet irritant over je hele scherm heen. Wil je ook geen kleine advertentiebalk bovenin? Dan kun je dat afkopen voor een paar euro. Je kunt helaas niet met meerdere personen spelen, tenzij je zelf apart de score bijhoudt.

CIRKLE

CIRKLE is een nieuwe app waarmee je korting kan krijgen bij je favoriete restaurant of terras. Je moet hiervoor wel een Instagram-account hebben en de korting die je krijgt is ook afhankelijk van je bereik. Het is bij deze app de bedoeling om een post op Instagram te maken vanuit de CIRKLE-app over de winkel of horecagelegenheid waar je net bent geweest. Op basis van je bereik spaar je credits, die je weer kunt uitgeven bij de aangesloten partijen. Er doen zo’n vijfhonderd partijen mee, dus er is er vast wel eentje bij jou in de buurt. In onze test hadden we alleen wel wat problemen met het inloggen en het koppelen met Instagram.

Lees verder voor ons hoofdoverzicht Beste Nederlandse apps voor iPhone en iPad!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.