iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 12-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 12 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Screen Go Hero
We hoefden niet lang na te denken over onze App van de Week. Heel wat mensen hebben afgelopen week de game Scream Go Hero ontdekt en de video’s die ze daarover online plaatsen zijn geweldig om te bekijken. Bij schreeuwen denk je meestal aan frustratie, maar in dit geval gaat het om schreeuwen voor de lol. Scream Go Hero is een gratis game die je met je stem bedient. De app zet het geluid om naar beweging van het poppetje op het scherm, die van punt naar punt moet springen.

Eigenlijk bestaat de game al een tijdje, maar het is nu pas breed opgepakt. Je bepaalt zelf of je wilt schreeuwen, zingen of oergeluiden wilt maken. Probeer het wel op een rustige privéplek te spelen, want in de trein en op andere openbare plekken kan het wat vreemde blikken opleveren. Lees ook ons uitgebreidere artikel over Scream Go Hero!

Moleskine Flow

Moleskine Flow is een nieuwe schetsapp voor iPhone en iPad, van de makers van de bekende notitieboekjes. Moleskine bracht eerder al een populaire agenda-app uit met de naam Moleskine Timepage, maar wil je nu ook aan het schetsen krijgen. De universele app voor iPhone en iPad bevat meerdere tekentools, penselen en stiften waarmee je indrukwekkende kunstwerkjes kunt maken. Maar je kunt het natuurlijk ook gebruiken voor handgeschreven notities. Het is daarmee vergelijkbaar met apps als Paper en Tayasui Sketches.

Moleskine Flow

Mensen die niet van apps met maandbetaling houden kunnen nu meteen afhaken, want Flow werkt met een abonnementenmodel. Je kunt de app zeven dagen gratis proberen. Daarna moet je kiezen voor maandbetaling (€5,99) of een heel jaar (€32) om de app verder te kunnen gebruiken en om de tekeningen realtime in de cloud op te slaan. Flow bevat allerlei papiersoorten en tekentools en is ook te gebruiken met de Apple Pencil (alleen op geschikte iPads). Verder kun je op de iPad ook gebruik maken van multitasking-functies, Split Screen en Picture in Picture.

Album Manager

Heb je er een hekel aan dat allerlei apps albums aanmaken in de Foto’s-app op je iPhone? Album Manager gaat je daarbij helpen. Deze app zoekt welke albums speciaal voor andere apps zijn aangemaakt en zorgt ervoor dat je ze snel kunt wissen. Zo blijft je Foto’s-app lekker opgeruimd. De app heeft een simpele interface en is gemakkelijk in gebruik. Vooral albums die helemaal leeg zijn kun je hiermee snel wissen. Nadeel is wel dat je moet oppassen met het wissen van albums waar nog foto’s in zitten. De app is onlangs aangepast voor de iPad en laat ook albums zien met verborgen foto’s.

Geertje Weertje

Geertje Weertje is een nieuwe Nederlandse weerapp die het opstaan en kiezen van kleren iets gemakkelijker maakt. De app heeft een zo simpel mogelijke interface en geeft je snel een overzicht van wat je kunt verwachten. Geertje adviseert je op elk moment over het weer en de beste kleedstijl. “In de regen sta jij dus nooit meer met je t-shirtje buiten en als het vriest lig jij lekker in bed met Netflix en verwarming op standje crematie”, beloven de makers. De app zal altijd gratis blijven en bevat geen in-app aankopen. De laatste update heeft de app een compleet nieuwe look & feel gegeven. Zo is nu in één overzicht te zien wat het weer gedurende de dag wordt en verandert de achtergrond op basis van de temperatuur zodat je in een oogopslag ziet wat jij vandaag, morgen en overmorgen aan moet trekken.

Dyslexie Test & Tips

De app Dyslexie Test & Tips vertelt je in tien minuten of je last hebt van dyslexie, zodat je hulp kunt inschakelen. “Dat scheelt een hoop achterstand en frustratie op school”, lieten de makers ons weten. “Maar ook voor volwassenen is het vaak een eye opener”. De app is door de Hogeschool Rotterdam getest op betrouwbaarheid. In de app kun je een gedragsprofiel aanmaken. Mensen met dyslexie zijn vaak visueel ingesteld en doen daarom bepaalde dingen anders. Het gaat om 12 gedragingen: hoe je kijkt, luistert, praat, leert, leest, denkt, schrijft en dergelijke. Dat is handige informatie, niet alleen voor de persoon zelf maar ook voor ouders en leerkrachten. Verder bevat de app ruim 150 tips voor thuis, op school, tijdens de studie en voor op het werk, met aanbevelingen hoe je het beste met dyslexie kunt omgaan. Te gebruiken in het Nederlands, Engels, Duits en Spaans.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.