Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

3D-kaarten Google Earth en Apple Kaarten vergeleken in video

In een video worden de kaartendienst van Google en van Apple met elkaar vergeleken. Hieruit blijkt dat gebouwen in Apple Maps vaak een stuk scherper zijn, maar dat Google's foto's lichter zijn.

MapsZodra iOS 6 verschijnt zullen veel iPhone-bezitters moeten besluiten of ze liever Google’s kaarten-app of de nieuwe Maps-applicatie van Apple zelf willen gebruiken. Een nieuwe video van iDownloadBlog probeert deze keuze makkelijker te maken: hierin worden de driedimensionale kaarten in beide apps tot in detail met elkaar vergeleken.


Door de 3D-kaarten uit beide apps naast elkaar te zetten worden de verschillen tussen de twee opeens een stuk duidelijk. Sommige driedimensionale gebouwen van Apple hebben een hogere resolutie, waardoor ze er strakker uitzien. Daar staat tegenover dat de 3D-kaarten in Apple’s officiële app in veel gevallen donkerder zijn. Dit is ook het geval wanneer je sommige steden van bovenaf bekijkt.

Eind juli vergeleken we beide kaarten-apps ook nog in een aantal screenshots. Uit een poll die we organiseerden bleek dat ongeveer 56 procent van de lezers liever Google’s app zou gebruiken, terwijl de rest koos voor Apple’s nieuwe Kaarten-app.

De vergelijking is interessant, maar laat je er nog niet teveel door leiden: iOS 6 bevindt zich op het moment nog in een bètafase, wat betekent dat ook de nieuwe kaarten-app nog niet af is. De app is pas door iedereen te gebruiken zodra iOS 6 in de herfst wordt vrijgegeven.
Google’s 3D-kaarten werden eind juli als update aan Google Earth toegevoegd, waardoor iedereen er al mee aan de slag kan, ook op oudere iPhones.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.