iTunes Rewind 2010: Apple publiceert beste iPhone-apps van 2010

Apple heeft in het kader van iTunes Rewind een overzicht van de beste iPhone-applicaties van 2010 gepubliceerd.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iTunes Rewind 2010
Nu het jaar langzamerhand op zijn einde loopt, heeft Apple zoals elk jaar weer een overzicht met de beste applicaties van het jaar gepubliceerd. Vorig jaar waren dat nog alleen apps voor de iPhone en iPod touch, maar nu staan er ook behoorlijk wat iPad-applicaties en universele apps — die op alle iOS-devices werken — in de ranglijsten.


Naast apps bevat iTunes Rewind, zoals Apple de lijsten noemt, ook de beste muziek, tv-programma’s, films, podcasts en audioboeken. Wij beperken ons in dit artikel tot de iPhone-apps.

Apple heeft allereerst de top trends van dit jaar op een rijtje gezet. Een populaire categorie was bijvoorbeeld ‘Foto & video’, waarin foto-app Hipstamatic en Apple’s eigen iMovie om video’s opgenomen met de iPhone 4 gemonteerd kunnen worden de revue passeren. Een andere populaire categorie is ‘op afstand werken’. Binnen deze categorie worden bijvoorbeeld applicaties als Dropbox en 1Password Pro genoemd. Meer categorieën vind je hier (iTunes-link).

Naast de toptrends van dit jaar heeft Apple ook de top gratis, top betaald en top opgebrachte apps in een overzicht gezet. Dit overzicht is ook weer onderverdeeld in de verschillende categorieën van de App Store, zoals ‘Boeken’, ‘Amusement’, ‘Games’, ‘Muziek’ en ‘Navigatie’. De acht populairste gratis iPhone-apps zijn volgens Apple dit jaar Facebook, Skype, de gratis versie van Angry Birds (Lite), de spelletjes Words With Friends Free, Tap Tap Revenge 3 en Paper Toss, en tot slot de app Talking Tom Cat.

In het totaaloverzicht voor de lijst top betaald valt op dat alle tien applicaties games zijn. Enkele bekende namen zijn Doodle Jump (€0,79), Fruit Ninja (€0,79), Cut The Rope (€0,79) en Angry Birds (€0,79), dat op zowel het iOS- als Android-platform inmiddels 42 miljoen keer gedownload is. Het 79 eurocent kostende spel is dan ook een van de applicaties die het meeste heeft opgebracht. In de bijbehorende categorieën komen onder meer applicaties als QuickOffice Connect (€7,99), Navigon MobileNavigator North America (€44,99), Reeder (€2,39) en WhatsApp Messenger (€0,79) aan bod.

De lijstjes met iPhone-apps:
Top gratis iPhone-apps van 2010 (iTunes-link)
Top betaalde iPhone-apps van 2010 (iTunes-link)
Top opgebrachte iPhone-apps van 2010 (iTunes-link)

Op iPadPlanet.nl vind je meer informatie over de beste iPad-apps van dit jaar.

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.