Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Ontwikkelaar vindt aanwijzingen dat Apple TV toch op iOS draait

Volgens een ontwikkelaar is de iProd 2 in werkelijkheid de Apple TV. Dat zou betekenen dat de Apple TV op iOS draait en mogelijk te hacken is.

apple tvEen iPhone-ontwikkelaar is eens in de code van de iOS 4.2 beta gedoken. Daaruit blijkt volgens hem wat er achter de eerder uitgelekte ‘iProd 2’ schuilgaat: niet de volgende generatie iPad, maar de Apple TV. Eerder werd iProd gebruikt als codenaam voor de eerste generatie iPad. Dat opent niet meteen mogelijkheden om meteen vanuit de doos apps te installeren op de Apple TV. Eerst moet er worden gekeken of het apparaat te jailbreaken is. Een bijkomend probleem is dat de Apple TV bedoeld is om multimediabestanden te streamen en daarom nauwelijks opslagruimte heeft.


remote apple tvDaardoor is er misschien te weinig opslagruimte om apps te installeren, tenzij er een methode wordt gevonden om dit te omzeilen. Daarnaast is er nog het probleem dat de Apple TV als enige officiële bedieningsmogelijkheid de Apple Remote heeft. De Apple TV heeft wel een micro-usb-aansluiting om updates en support uit te voeren, maar het is nog niet duidelijk of dit ook door derden kan worden gebruikt. Eind september komt de nieuwe Apple TV op de markt voor $99. Een Nederlandse release is nog niet voorzien.

De iProd is al meermaals opgedoken in code. Bij de iProd1,1 bleek het om de iPad te gaan. Ook is in de code ooit een product met de naam ‘iFPGA’ aangetroffen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.