Ontwikkelaar vindt aanwijzingen dat Apple TV toch op iOS draait

Volgens een ontwikkelaar is de iProd 2 in werkelijkheid de Apple TV. Dat zou betekenen dat de Apple TV op iOS draait en mogelijk te hacken is.

apple tvEen iPhone-ontwikkelaar is eens in de code van de iOS 4.2 beta gedoken. Daaruit blijkt volgens hem wat er achter de eerder uitgelekte ‘iProd 2’ schuilgaat: niet de volgende generatie iPad, maar de Apple TV. Eerder werd iProd gebruikt als codenaam voor de eerste generatie iPad. Dat opent niet meteen mogelijkheden om meteen vanuit de doos apps te installeren op de Apple TV. Eerst moet er worden gekeken of het apparaat te jailbreaken is. Een bijkomend probleem is dat de Apple TV bedoeld is om multimediabestanden te streamen en daarom nauwelijks opslagruimte heeft.

remote apple tvDaardoor is er misschien te weinig opslagruimte om apps te installeren, tenzij er een methode wordt gevonden om dit te omzeilen. Daarnaast is er nog het probleem dat de Apple TV als enige officiële bedieningsmogelijkheid de Apple Remote heeft. De Apple TV heeft wel een micro-usb-aansluiting om updates en support uit te voeren, maar het is nog niet duidelijk of dit ook door derden kan worden gebruikt. Eind september komt de nieuwe Apple TV op de markt voor $99. Een Nederlandse release is nog niet voorzien.

De iProd is al meermaals opgedoken in code. Bij de iProd1,1 bleek het om de iPad te gaan. Ook is in de code ooit een product met de naam ‘iFPGA’ aangetroffen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2010, 23:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.