Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Eerste iPad mini-reviews positief, gebrek Retina grootste nadeel

Het embargo op reviews over de iPad mini is verlopen, waardoor je nu online kunt lezen wat andere journalisten van de iPad mini vinden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad miniHet embargo op de eerste reviews over de iPad mini lijkt te zijn verlopen, wat betekent dat een flink aantal websites hun uitgebreide impressies over de iPad mini hebben gepubliceerd. Veel critici lijken positief: de iPad mini is zodanig compact, dat hij een stuk fijner in gebruik is dan de grote iPad. Het grootste gemis lijkt echter het Retina-scherm te zijn, dat wel in de grote iPad zit. Deze moet je in de iPad mini missen. Wij hebben de belangrijkste reviews onder elkaar gezet.


Loop Insight:

Ik was echt verrast met hoe vaak ik de iPad mini in mijn dagelijkse routine gebruikte – vaker dan de 10-inch iPad. Er zijn een paar dingen waar je aan moet denken bij de iPad mini. Ten eerste is het niet een kleinere iPad, maar meer een apart apparaat.

Alles dat simpelweg kleiner wordt gemaakt voelt amateuristisch. De iPad mini voelt als een iPad, het is iets waar je plezier mee kunt hebben en op kunt werken.

Ten tweede lijkt het kleine beetje extra scherm op de iPad mini een groot verschil te maken. Alles lijkt gewoon te werken op de mini – al je oude apps, iCloud, alles. Het werkt.

De iPad mini is een goed uitgedacht apparaat en is precies wat je zou verwachten van Apple.

Daring Fireball:

Als de iPad mini een Retina-scherm had zou ik in een oogwenk mijn iPad 3 er voor omwisselen. Iets dat ik alsnog ga doen. Wisselen naar niet-Retina is een bittere pil, maar ik vind het gewicht en de grootte van de iPad mini zo fijn dat ik het er voor over heb.

The Verge:

Er is geen andere tablet van deze grootte die zo fraai in elkaar zit, zo vlekkeloos werkt, of zo’n geweldige softwareselectie heeft. Zou ik liever een scherm met hogere resolutie gebruiken? Absoluut. Zou ik de app-selectie of het ontwerp hiervoor omruilen? Of de consistentie en gladheid van de software, of betrouwbaarheid van de batterij? Absoluut niet. Als iemand die al maanden dol is op Google’s Nexus 7, betekent dat veel.

Engadget:

Dit is niet zomaar een Apple-tablet gemaakt met een budget voor het oog. Het is niet gewoon een verkleinde iPad. Dit is op veel manieren Apple’s beste tablet tot nu toe. Een ontzettend dun, opmerkelijk licht, overduidelijk goed gebouwde device met fenomenale batterijduur. Nee, de prestaties meten zich niet met Apple’s laatste tablet en ja, het scherm heeft een wat lage resolutie, maar niks anders zal je doen verlangen naar iets anders. Voor $329 heeft de iPad mini veel te bieden vergeleken met Apple’s duurdere tablets.

NU.nl:

De iPad Mini wint het van de 7 inch-tablets van concurrenten op het gebied van snelheid, gewicht, stevigheid , accuduur en apps, maar moet wat betreft schermkwaliteit terrein prijsgeven. Een eenvoudige overwinning dus.

Toch bleven wij ons tijdens de gehele test afvragen waar we de iPad Mini moeten positioneren. Het is een betaalbare, maar niet per se goedkope tablet. De Nexus 7 en bijvoorbeeld Kindle Fire HD (niet in Nederland te koop) zijn stukken goedkoper.

CNet:

Het ultradunne en lichte ontwerp van de iPad mini voelt intiemer en meer als een boek dan bij de grotere iPad, en de cameras, opslagcapaciteit, LTE-antenne en algemene functionaliteit biedt een volledige iPad-ervaring. De dimensies van het scherm tonen tonen op elegante wijze grotere magazines en apps.

De iPad mini kost teveel, al helemaal als je kijkt naar het 7,9-inch non-retina scherm met een lagere resolutie. De processor is niet zo robuust als degene in de vierde generatie iPad en iPhone 5. Typen op het kleinere scherm voelt niet zo comfortabel. Als je de volledige Apple-ervaring wil in een kleinere verpakking, dan is de iPad mini zijn premium-prijs waard. Anders zijn er goede alternatieven voor minder geld verkrijgbaar.

The Guardian:

Wegen we de voor- en nadelen tegen elkaar op, dan is er geen twijfel mogelijk: dit is inderdaad een vijf-sterren device. Het prijsverschil van 70 procent met vergelijkbare tablets wordt goedgemaakt door de bouwkwaliteit een softwareselectie. Apple gaat hier veel van verkopen – wellicht meer dan de “grote” iPad – in dit kwartaal. De enige manier waarop Apple de iPad mini kan verbeteren is door er een Retina-scherm in te stoppen en hem nog lichter te maken. Dat kan ooit gebeuren. Je kunt er op wachten als je dat wil. Andere mensen zullen in de tussentijd deze kopen.

Telegraph:

Als het aankomt op tabletspecifieke apps, loopt de iPad nog steeds voor. Je vindt geen fantastische Touch Press-apps, zoals Shakespeare’s Sonnets of The Waste Land, op iets anders dan een iPad. Android zal Apple ooit bijbenen, zoals is gebeurd bij smartphone-apps, maar voor nu is het gat significant genoeg om er goed over te na te denken om een rivaliserende tablet te kopen.

SlashGear:

Apple wijst op meer dan 10 uur batterijduur bij draadloos browsen via Wi-Fi op de iPad mini, of 9 uur als je een mobiele verbinding gebruikt. In de praktijk zal een mengeling van browsen, video’s afspelen, muziek afspelen en berichten versturen je veel meer batterijduur op leveren. Wij konden de iPad mini 11 uur achter elkaar gebruiken voordat we een batterijwaarschuwing kregen.

Wall Street Journal:

Ik test de iPad mini al een paar dagen en merk dat het precies doet wat het belooft: het is de iPad-ervaring in een kleinere device. Iedere app die werkte op mijn grotere iPad werkte perfect op de mini. Ik was in staat om hem met één hand vast te houden voor langere tijd zonder moe te worden. Mijn enige klachten gaan over de iets te brede vormfactor, waardoor hij niet in mijn zakken past, en dat de resolutie een grote stap terug is vergeleken met het Retina-scherm van de grote iPad.

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 november 2012 om 12:38
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.