Apple kondigt iPad mini met 7,9-inch scherm aan, vanaf 329 euro te koop

Apple heeft de iPad mini aangekondigd. Deze kleine variant op de iPad heeft een 7,9-inch scherm en zal nog voor de feestdagen te koop zijn. Alle details en prijzen lees je hier!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad mini handApple heeft de iPad mini aangekondigd tijdens een media-bijeenkomst. De kleinere variant van de iPad krijgt een 7,9-inch scherm en is vanaf 329 euro te koop in Nederland en België vanaf 2 november. De iPad mini weegt 308 gram en is maar 7,2 mm dun. Je kunt kiezen uit een zwarte of witte variant, met dezelfde kleurvariaties als we bij de iPhone 5 zagen. Omdat de schermresolutie hetzelfde is als die van de iPad 2 (1024 x 768 pixels) hoeven ontwikkelaars hun apps niet aan te passen. De iPad mini is klein genoeg om de tablet in één hand vast te houden.


Intern vind je een dual-core A5-chip, een FaceTime HD-camera en een 5 megapixel iSight-camera. Ook krijg je LTE-ondersteuning, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi en een Lightning-connector. De batterij gaat 10 uur mee. De iPad mini is voorzien van een unibody-behuizing met glas aan de voorkant en aluminium aan de achterkant. Er komen SmartCovers in vijf kleuren beschikbaar, plus een Product RED-cover.

iPad mini prijzen en beschikbaarheid

ipad mini heroDe 16GB-versie van de iPad mini zal in Nederland en België te koop zijn vanaf €329. Dit is gelijk aan het bedrag dat in de VS in dollars wordt betaald. Houdt Apple deze prijsverschillen bij duurdere modellen aan, dan kost de iPad mini het volgende in Nederland en België:

  • 16GB iPad mini: €329
  • 32GB iPad mini: €429
  • 64GB iPad mini: €519

De pre-order begint op vrijdag de 26e oktober en de iPad mini met Wi-Fi komt vervolgens vanaf 2 november beschikbaar in een groot aantal landen, waaronder Nederland en België. De 3G/4G-versie van de iPad mini is pas vanaf eind november verkrijgbaar. De iPad 2 blijft als budgetmodel beschikbaar. De iPad 3 verdwijnt om plaats te maken voor de vandaag aangekondigde krachtiger iPad 4.

De kleinere variant van de iPad werd al enkele maanden achtervolgd door geruchten. Er lekten onderdelen uit en er werden diverse renderings gemaakt. De kleinere iPad mini gaat concurreren met de Kindle Fire HD en de Google Nexus 7.

ipad mini liggend

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:21
Onderwerp
Categorieën
Apple, iDevices

Reacties: 32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.