Vierde generatie iPad aangekondigd, betere performance en wereldwijde LTE

Apple heeft de vierde generatie iPad aangekondigd. Deze is tweemaal zo krachtig als z'n voorganger en is voorzien van de kleinere Lightning-connector.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad 4 liggend

Apple heeft vanavond de vierde generatie iPad aangekondigd met een prijs vanaf 499 euro. De nieuwe iPad is voorzien van Lightning-connector en wordt door Apple een ‘powerhouse’ genoemd, dankzij de verbeterde A6X-processor en betere grafische performance. Deze update brengt de iPad qua performance op het niveau van de iPhone 5. De iPad 4 biedt volgens Apple tweemaal de performance en nog meer functies voor dezelfde prijs. Maar dat is niet helemaal waar in Nederland, waar de prijs ongemerkt omhoog sprong naar 499 euro. De iPad 3 was kortgeleden door de BTW-verhoging al in prijs verhoogd van 479 naar 488 euro.

Verdere bijzonderheden van de vierde generatie iPad: dezelfde 10 uur batterijduur, wereldwijde LTE-dekking en een FaceTime-camera van 720p. De iPad 4 met Wi-Fi is vanaf 26 oktober te bestellen via de online Apple Store. De verkoop start op 2 november. Volgens de technische specs werkt de 3G/4G-versie van de iPad met micro-simkaart, dus niet met de pas ingevoerde nano-simkaart.

Naast deze iPad 4 kondigde Apple ook nog een iPad mini aan, met 7,9-inch scherm. Deze komt ook vanaf 2 november op de markt.

ipad vierde generatie verschil

.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:21
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, ipad 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.