Ontwikkelaar onofficiële Spotify iPad-app zamelt geld in op Kickstarter

Ontwikkelaar Max Petriv probeert via Kickstarter geld in te zamelen om de ontwikkeling van zijn onofficiële iPad-app af te ronden. Hij heeft minstens 5.000 dollar nodig om dit voor elkaar te krijgen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Spotify unofficialSpotify heeft inmiddels al een paar maanden een officiële iPad-applicatie, maar dat houdt ontwikkelaar Max Petriv niet tegen om te blijven werken aan zijn alternatief. In Petriv’s app wordt het scherm gevuld met verschillende album-covers, waardoor je op fraaie wijze ziet wat er allemaal wordt afgepeeld. Om de ontwikkeling van de app succesvol af te ronden heeft Petriv 5.000 dollar nodig. Geld dat hij via Kickstarter probeert in te zamelen.


Voordat Spotify’s eigen iPad-app verscheen waren aardig wat mensen onder de indruk van vroege screenshots die Petriv uitbracht. De app maakte optimaal gebruik van het scherm, waardoor hij ook fraai is om naar te kijken terwijl je nummers afspeelt.

Omdat Petriv gebruikmaakt van Spotify’s API’s, zal de app sowieso gratis te downloaden zijn. Een donatie op Kickstarter verzekert je daarom ook niet van een gratis kopie van de app, zoals bij andere projecten het geval is. In plaats daarvan mag je voor minstens 5 dollar meedenken over de naam van de app. Je naam komt hierdoor ook in de credits te staan. Doneer je 25 dollar, dan luistert Petriv naar je feature-voorstellen. Voor 100 dollar krijg je toegang tot een vroege bètaversie. Zoals gebruikelijk wordt het geld pas van je creditcard afgeschreven zodra Petriv zijn beoogde 5.000 dollar heeft ingezameld. Hier heeft hij nog 28 dagen de tijd voor.

Petriv is zeker niet de enige ontwikkelaar met een onofficiële Spotify-app voor de iPad. Eerder dit jaar schreven we nog over een Spotable, een alternatieve app die in ieder geval tot de uitgave van Spotify’s eigen applicatie goed van pas kwam. Hoewel wij nog geen grote klachten hebben gehoord over Spotify’s eigen app, is het altijd fijn als andere ontwikkelaars aan alternatieven sleutelen: zij kunnen immers functies bieden waar de officiële makers niet aan hadden gedacht.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.