Nieuwe Rovio-game Amazing Alex vanaf 12 juli verkrijgbaar

Rovio's volgende game Amazing Alex zal vanaf 12 juli in de App Store beschikbaar zijn. In Amazing Alex bouw je gigantische machines om simpele dingen voor elkaar te krijgen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Amazing AlexRovio heeft bekendgemaakt dat hun volgende game, Amazing Alex, vanaf donderdag 12 juli in de App Store zal staan. Amazing Alex is een totaal vernieuwde versie van het eerder verschenen iOS-spel Casey’s Contraptions, dat uit de App Store werd gehaald nadat Rovio de rechten had bemachtigd. Door objecten achter elkaar te plaatsen maak je Rube Goldbergmachines die op ontzettend omslachtige wijze iets simpels gedaan krijgen. De game doet erg denken aan The Incredible Machine, een klassieker voor MS-DOS.

Om de verschijning van het spel te vieren heeft Rovio nu alvast een nieuwe trailer vrijgegeven. Verwacht hier echter niet veel gameplaybeelden in: het merendeel van de video laat een animatie met hoofdpersoon Alex zien, die een zelfgemaakte machine gebruikt om een honkbal te gooien.

Donderdagen staan bekend om het grote aantal iOS-games dat in de App Store verschijnt. 12 juli lijkt geen uitzondering te staan: naast Amazing Alex zal namelijk ook Tiny Wings 2 voor iOS uitkomen. Hoe dat spel er precies uit komt te zien is op het moment nog niet duidelijk. We hebben alleen een korte teaser-video gezien, waarin het bekende vogeltje over een muziekband heen vliegt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juli 2012, 14:34
Categorie Games
Onderwerp rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.