ANWB introduceert eigen verkeersapplicatie

ANWB biedt met de ANWB Verkeersapplicatie een overzicht van files, flitsers en wegwerkzaamheden op je route.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

ANWB VerkeerNa File Info en VerkeersInfo is het nu de beurt aan de ANWB, dat met de ANWB Verkeersapplicatie een overzicht biedt van files, flitsers en wegwerkzaamheden op je route. Waar de eerste twee applicaties een kaart of deelkaart van Nederland laten zien met daarop alle relevante informatie, pakt de ANWB het anders aan. De applicatie vraagt eerst om een bestemming. Daarna geeft het een overzicht van files, flitsers en wegwerkzaamheden op de route. Handig is dat de applicatie bij pech automatisch de Wegenwacht voor je kan bellen, interessanter is dat alle webcams langs de snelwegen te bekijken zijn. Uiteraard is het ook gewoon mogelijk de complete filelijst van Nederland op te vragen.


ANWB Verkeer is niet de eerste applicatie van de ANWB. Al eerder introduceerde ANWB de applicatie Autowaarde, waarmee de waarde van een auto opgevraagd kan worden. Hoewel er meerdere applicaties in de App Store staan die hetzelfde doen (zoals Kenteken, iKenteken en Nummerbord) is deze applicatie al meer dan 20.000 keer gedownload. Of ANWB Verkeer eenzelfde succes wordt? Geen idee, maar dat de applicatie gratis aangeboden wordt houdt de drempel laag om hem op zijn minst eens uit te proberen.

Downloaden: ANWB Verkeer (gratis)
Met dank aan alle tipgevers.

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.