Apple sluit Nederlands distributiecentrum in Venray

Apple gaat zijn distributiecentrum in Venray sluiten. De distributie wordt naar Duitsland verhuisd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

FlextronicsApple’s distributiecentrum in Venray zal zijn deuren sluiten. Dit schrijft Dagblad de Limburger in de papieren krant. Daarmee raakt Apple zijn officiële distributiecentrum in Nederland kwijt – en daarmee dus de plek vanaf waar Apple gekochte apparaturen toestuurt. Apple’s vertrek uit Venray heeft grote gevolgen voor Flextronics, het bedrijf waardoor het centrum werd beheerd. Daar verliezen vijftig vaste medewerkers hun baan en moeten honderden tijdelijke medewerkers weg. Dat is ook te wijten aan het vertrek van twee andere grote bedrijven, waaronder HP.


Apple gaat zijn distributiecentrum verplaatsen naar Duitsland. Wat voor effect dat zal hebben op de verzending van Apple-producten naar Nederland is onduidelijk. Het is daarom nog de vraag of dit zal leiden tot langere leveringstijden, of dat Apple de boel logistiek genoeg op orde heeft om net zo snel in Nederland te leveren.

Het distributiecentrum in Venray had een wat bijzondere reputatie in het Apple-geruchtencircuit. Geregeld verschenen er nieuwe vacatures voor de locatie op Apple’s website. Omdat vacatures bij Apple af en toe wijzen op de opening van een nieuwe Apple Store, dachten tipgevers af en toe dat er in Venray een Apple Store zal openen. Volgens sommigen een ideale locatie, aangezien alle Apple Stores zich op het moment in de Randstad bevinden.

Via One More Thing

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de retailwinkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores (Amsterdam, Haarlem en Den Haag) terwijl je in België de keuze hebt uit één locatie in Brussel. Wereldwijd gaat het om meer dan vijfhonderd winkels. Daarnaast is er de online Apple Store, waar je bestellingen kunt plaatsen om te laten thuisbezorgen. Waar vind je de officiële Apple Stores en hoe kun je ze bezoeken? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.