Apple maakt iTunes U geschikt voor lesprogramma’s

iTunes U gaat lesprogramma's ondersteunen. Docenten kunnen lessen en stof samenstellen op de iPad, studenten kunnen discussiëren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iTunes U voor lesprogrammasApple maakt iTunes U geschikt voor docenten. Zij kunnen vanaf 8 juli zelf lesprogramma’s samenstellen via de iTunes U-app op de iPad. De programma’s kunnen vervolgens door leerlingen worden geraadpleegd. Lesprogramma’s kunnen worden aangepast of uitgebreid. De nieuwe functie wordt interessant voor studenten en klasgenoten, die vragen kunnen stellen aan de docent en met elkaar kunnen discussiëren over de stof vanaf de iPad.

iTunes U lesprogrammas iPadDe veranderingen vinden in de app plaats, wijst een persbericht van Apple uit, waardoor er wellicht geen update van de app geïnstalleerd hoeft te worden over een week. Docenten kunnen vanaf 8 juli tussen de 750.000 lezingen en overige documenten van iTunes U kiezen, maar ook eigen documenten van iWork en iBooks Author toevoegen aan het arsenaal.

Het discussiëren over het lesmateriaal kan in verschillende onderwerpen, waarover leerlingen zelf topics kunnen maken. Leraren kunnen daarop antwoord geven, bijvoorbeeld met foto’s en video’s. Pushberichten houden betrokkenen op de hoogte, maar Apple onderstreept dat het om een optie gaat. Je hoeft geen pushmeldingen te ontvangen als je dat niet wilt.

iTunes U telt momenteel meer dan 750.000 documenten om van te leren, waaronder meer dan 7500 publieke en privéklassen van educatieve instanties op het gebied van kunst, wetenschap, gezondheid, zaken en meer. iTunes courses zijn afkomstig van 69 landen en zijn raad te plegen in 155 landen, waaronder ook Nederland en België.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 11:07
Categorie Diensten
Onderwerpen itunes u, onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.