Update over ontwikkelaar met 943 verbannen iPhone-applicaties

Khalid Shaikh is eigenaar van Perfect Acumen en biedt zijn hele bedrijf te koop aan via de handelssite Flippa. Het is een verdachte zaak, aangezien vorige week alle applicaties van Perfect Acumen uit de App Store zijn verdwenen, in verband met copyright-schending. Zou het hiermee te maken kunnen hebben?
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

iPhone applications App Store got bannedEen paar dagen geleden was op iPhoneclub te lezen dat Apple 943 iPhone-applicaties uit de App Store had gehaald bij een opruimactie. Eén van de redenen waarom de applicaties van Khalid Shaikh uit de App Store waren gehaald, was dat hij geen rekening hield met copyright. Inmiddels is er wat meer duidelijk over de situatie van Khalid en waarom Apple al zijn applicaties uit de App Store heeft gehaald. Er is namelijk bekend geworden dat Khalid’s bedrijf Perfect Acumen, dat alle iPhone-applicaties heeft gemaakt, te koop staat.


Khalid biedt zijn bedrijf aan via Flippa, een bekende marktplaats voor websites. Op Flippa heeft de ondernemer een bieding lopen voor 1400 iPhone-applicaties. Uit de biedingspagina blijkt dat Perfect Acumen ook alle 943 verbannen applicaties heeft ontwikkeld. Wie wil, kan nog steeds een poging wagen want de veiling staat nog open en er zijn nog geen biedingen actief of geaccepteerd.

perfectacumen.com previous listingsEerder had deze Khalid al meermaals zijn bedrijf via Flippa te koop gezien. Er zijn enkele interessante dingen uit af te leiden. In januari van dit jaar is te zien dat Perfect Acumen nog 5 medewerkers had en 1.800 dollar per maand verdiende. Ter vergelijking, de laatste gegevens zeggen dat er nu 60 medewerkers werken en er maandelijks een omzet gehaald wordt van 10.000 tot 50.000 dollar. Khalih geeft zelfs in de eerdere biedingen aan dat er verwacht wordt dat er aan het eind van dit jaar 120 tot 240 mensen bij Perfect Acumen zouden werken, die met zijn allen een portfolio van 10.000 iPhone-applicaties beheren.

Volgens de beschrijvingen is iPhone-ontwikkeling maar een klein deel van de diensten van Perfect Acumen. De veiling belooft 100% eigenaarschap over het bedrijf, samen met 1.400 iPhone-applicaties en 100 Android-applicaties. Khalid zegt nergens iets over het feit dat zijn applicaties uit de App Store gehaald zijn. De echte reden van Apple is nog niet bekend, maar dat Khalid niet compleet eerlijk is in zijn handelswijze, mag duidelijk zijn.

Informatie

Laatst bijgewerkt
31 oktober 2009 om 21:07
Categorie
Diensten

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.